Η Μάντσεστερ Σίτι κινείται νομικά κατά της Premier League για τις κατηγορίες περί οικονομικών παραβιάσεων
i

©Photo by Robin Jones/Getty Images

Η Μάντσεστερ Σίτι κινείται νομικά κατά της Premier League για τις κατηγορίες περί οικονομικών παραβιάσεων

Δημήτρης Χούπης 18:17 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:35 - 04.06.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι θα κινηθεί νομικά κατά της Premier League για τις κατηγορίες περί οικονομικών παραβιάσεων, με την ακρόαση να ξεκινάει τη Δευτέρα και αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες περίπου.

Σεισμό στο αγγλικό ποδόσφαιρο πάει να φέρει η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» σύμφωνα με τους Times, φέρεται ότι θα κινηθούν νομικά κατά της Premier League για τις κατηγορίες περί οικονομικών παραβιάσεων, με στόχο να τις σβήσουν.

Η ομάδα από το Μάντσεστερ εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει κατηγορηθεί από την αγγλική Λίγκα ότι έχει προβεί σε 115 οικονομικές παραβιάσεις. Οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων πλαστά συμβόλαια παικτών και προπονητών, αλλά και κρυφές χορηγίες. Την ίδια ώρα κατηγορούνται ότι δεν έχουν συνεργαστεί ακόμα ούτε με την Premier League, όταν εκείνη της ζήτησε να δώσει εξηγήσεις.

Ωστόσο, οι «πολίτες» λίγο καιρό πριν από την τελική ακρόαση των κατηγοριών για τις παραβιάσεις, φαίνεται ότι δεν έχουν σκοπό να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Αφού αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά της Premier League για τις κατηγορίες, θέλοντας μάλιστα να τις εξαλείψουν!

Προφανώς ο λόγος της απόφασης της ομάδας είναι, η βοήθεια που μπορεί να πάρει για να ξεπεράσει τις 115 κατηγορίες. Τη Δευτέρα μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει μια ιδιωτική ακρόαση, η οποία μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα αυτής μπορεί να αλλάξει αρκετά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο Νησί και μπορεί να έχει αντίκτυπο στη δίκη που έχει προγραμματιστεί τον Νοέμβριο για τις παραβιάσεις οι οποίες βαραίνουν τη Σίτι. Η δίκη του Νοεμβρίου αναμένεται να έχει διάρκεια έξι εβδομάδες και ενδέχεται, ανάλογα με την τελική απόφαση, να οδηγήσει σε βαριές τιμωρίες για τους Πρωταθλητές Αγγλίας.

Μία εκ των ποινών μάλιστα μπορεί να είναι και ο υποβιβασμός της ομάδας, αλλά και η αφαίρεση τίτλων.