Υποβιβασμός, απώλεια τίτλων, αποβολή από το πρωτάθλημα: Οι πιθανές τιμωρίες της Μάντσεστερ Σίτι

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Υποβιβασμός, απώλεια τίτλων, αποβολή από το πρωτάθλημα: Οι πιθανές τιμωρίες της Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 09:54 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 06.06.2024

Μετά την απευθείας καταγγελία της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, οι 115 κατηγορίες για τις οποίες κατηγορείται η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και οι πιθανές τιμωρίες επανέρχονται στο προσκήνιο.

Η είδηση ​​της βρετανικής εφημερίδας «Times» έφερε επανάσταση στο αγγλικό ποδόσφαιρο εντελώς. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Μάντσεστερ Σίτι μήνυσε την Premier League για αποζημίωση, σε μια ασυνήθιστη και ιστορική νομική ενέργεια που θα προκαλέσει διαμάχη, με τις ομάδες της διοργάνωσης να τοποθετούνται στη μία ή στην άλλη πλευρά.

Πέρα όμως από τη «βόμβα» που αντιπροσώπευε η είδηση ​​της αγωγής, αποκαλύφθηκαν και βασικές πληροφορίες που σχετίζονται με τις 115 κατηγορίες για τις οποίες κατηγορείται η Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με τους «Times», η δίκη των Πολιτών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και θα μπορούσε να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες.

Η Μάντσεστερ Σίτι σκέφτεται την επιστροφή στην European Super League μετά τον «πόλεμο» με την Premier League
PREMIER LEAGUE

09:34 - 06.06.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι σκέφτεται την επιστροφή στην European Super League μετά τον «πόλεμο» με την Premier League

Σύμφωνα με την «Daily Mail», εάν η ακρόαση της Δευτέρας (10/06) για τους οικονομικούς κανονισμούς δεν είναι θετική για τα συμφέροντά της, η Μάντσεστερ Σίτι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην European Super League.

Πιθανές τιμωρίες

Μετά από αυτή την αποκάλυψη, άρχισαν εικασίες στην Αγγλία σχετικά με τις πιθανές ποινές που θα μπορούσε να λάβει η ομάδα που διοικείται αυτή τη στιγμή από τον Πεπ Γκουαρντιόλα εάν κριθεί ένοχη, που κυμαίνονται από κάποιες που είναι πραγματικά βαριές και απίθανες έως άλλες που δύσκολα θα είχαν συνέπειες.

Από τα πιο σοβαρά είναι, χωρίς αμφιβολία, ο υποβιβασμός, η απώλεια ορισμένων τίτλων που επιτεύχθηκαν τις τελευταίες σεζόν ή, όπως ανέφερε η «Telegraph» πριν από λίγους μήνες, η απευθείας αποβολή από την Premier League. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εάν οι Πολίτες κριθούν ένοχοι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αυτή η μεγάλη κύρωση για την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Αφαίρεση βαθμών και πρόστιμα

Αν και άλλες ομάδες της Premier League έχουν ζητήσει την πιο σκληρή τιμωρία για τη Σίτι εάν κριθεί ένοχη, η πραγματικότητα είναι ότι όλες αυτές οι επιλογές φαίνονται απίθανες, σύμφωνα με ειδικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως ο Κάβεχ Σόλεκολ του Sky Sports. Μια πολύ πιο εφικτή κύρωση θα ήταν η αφαίρεση βαθμών, κάτι που έχουμε ήδη δει σε άλλες ομάδες της διοργάνωσης όπως η Έβερτον ή η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Είναι επίσης αναμενόμενο ότι, πάντα σε περίπτωση ένοχης ετυμηγορίας, η Σίτι θα λαμβάνει οικονομικές κυρώσεις. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο είναι ότι η καταγγελία της πρωταθλήτριας Αγγλίας στην Premier League θα έχει άμεσες συνέπειες στην εκδίκαση των 115 κατηγοριών.