Η «δίκη του αιώνα» για τις 115 παραβιάσεις ανησυχεί τους αστέρες της Σίτι και βλέπουν την πόρτα της εξόδου

Ο Ρούμπεν Ντίας και ο Τζακ Γκρίλις - Φωτ. IMAGO

Η «δίκη του αιώνα» για τις 115 παραβιάσεις ανησυχεί τους αστέρες της Σίτι και βλέπουν την πόρτα της εξόδου

Κώστας Τόπας 09:28 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 21.09.2024

Αρκετοί αστέρες της Μάντσεστερ Σίτι ανησυχούν για το μέλλον τους στην ομάδα και περιμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση της δίκης των Πολιτών για τις 115 φερόμενες παραβιάσεις.

Οι μέρες της «δίκης του αιώνα» προχωρούν και ο κίνδυνος αυξάνεται. Μένουν ακόμη αρκετοί μήνες μέχρι την ανεξάρτητη Επιτροπή που θα επιβάλει κύρωση, ή όχι, για τις 115 φερόμενες παραβιάσεις της Μάντσεστερ Σίτι σχετικά με την έρευνα της Premier League για οικονομικές παρατυπίες.

Ωστόσο, υπάρχουν ήδη εκείνοι που αρχίζουν να παίζουν τα χαρτιά τους... για το τι μπορεί να συμβεί. Ανάμεσά τους και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. «Οι εκπρόσωποι της ομάδας με τα αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι έχουν αρχίσει να διερευνούν τις επιλογές τους ενόψει της επικείμενης απειλής του αναγκαστικού υποβιβασμού», ανέφερε η βρετανική Daily Mail .

Δημοσίευμα «σοκ» για τη Σίτι: «Κινδυνεύει να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις αν κριθεί ένοχη»
PREMIER LEAGUE

14:53 - 19.09.2024

Δημοσίευμα «σοκ» για τη Σίτι: «Κινδυνεύει να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις αν κριθεί ένοχη»

Αποκλειστικό δημοσίευμα του «Telegraph» αποκαλύπτει πως η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει πλέον να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις και όχι μόνο από την Premier League, αν κριθεί ένοχη για τις 115 παραβιάσεις.

Εάν τελικά τιμωρηθεί από την ανεξάρτητη επιτροπή, το φάσμα των κυρώσεων που θα μπορούσε να λάβει η Μάντσεστερ Σίτι είναι ευρύ. Ωστόσο, η αποβολή από την Premier League, καθώς και άλλες διοργανώσεις, σύμφωνα με την «Telegraph», θα ήταν η πιο επιζήμια . Η διάλυση των αστέρων που θα συνέβαινε στην ομάδα των Πεπ Γκουαρντιόλα σε περίπτωση που οι Πολίτες κριθούν ένοχοι για τις περισσότερες από 100 κατηγορίες εναντίον τους θα μπορούσε να αφήσει τον σύλλογο του Μάντσεστερ χαμηλά.

Η «Daily Mail» προσθέτει ότι «αν η Μάντσεστερ Σίτι κριθεί ένοχη για τις πιο σοβαρές κατηγορίες, οι κυρώσεις στις οποίες εκτίθεται η Premier League θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους πρωταθλητές να χάσουν την ιδιότητά τους στην κορυφαία κατηγορία και, έχοντας επίγνωση του αντίκτυπου μιας τέτοιας τιμωρίας, Οι δικηγόροι προσπαθούν να καλύψουν όλα τα ενδεχόμενα για να εγγυηθούν την προστασία των παικτών τους.

Το μέλλον της ομάδας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση εάν ο σύλλογος χάσει το καθεστώς του στην πρώτη κατηγορία ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υπόθεσης και οι παράγοντες είναι πρόθυμοι να μάθουν τα σχέδια του συλλόγου και να μάθουν ποιες επιλογές τους προσφέρονται στο χειρότερο σενάριο. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πάντα υπερασπιζόταν ότι η δίκη δεν συζητείται στα αποδυτήρια, αφού δεν είναι "δικηγόροι", αλλά οι γύρω τους γνωρίζουν».

Ο ίδιος ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε για το μέλλον του μετά το ευρωπαϊκό ντεμπούτο κόντρα στην Ίντερ: «Αγαπώ την Ιταλία, αλλά μου αρέσει πολύ εδώ. Λατρεύω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι φανταστικό. Το απολαμβάνω πολύ. Σε αφήνουν ήσυχο να συνεχίσεις τη δουλειά σου. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού. Αυτό είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Νιώθω πολύ καλά εδώ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ». Ωστόσο, το συμβόλαιο του Καταλανού προπονητή λήγει τον προσεχή Ιούνιο του 2025 και στη Μάντσεστερ Σίτι, που σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Πολίτες, δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία είδηση ​​ως προς αυτό.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Ρόδρι, ενός ακόμη από τα μεγάλα αστέρια της ομάδας. Το συμβόλαιό του δεν λήγει μέχρι το 2027, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι γνωρίζει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σε επιφυλακή και, σύμφωνα με το «Athletic» που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρε,, η επιθυμία του συλλόγου είναι να τον ανανεώσει.

Αν και ο Ισπανός μέσος είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν γνώριζε για «άλλους συλλόγους», αυτή που εκκρεμεί η δίκη της Μάντσεστερ Σίτι και η πιθανή κύρωση είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί σε ταραγμένα νερά από την επόμενη χρονιά.