H Mάντσετερ Σίτι κέρδισε την μάχη με την Premier League, σχετικά με τις μεγάλες χορηγικές συμφωνίες
i

©imago

H Mάντσετερ Σίτι κέρδισε την μάχη με την Premier League, σχετικά με τις μεγάλες χορηγικές συμφωνίες

Νεφέλη Μπισμπίκη 18:11 - 07.10.2024

Την πρώτη μάχη κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι με την Premier League, σχετικά με τις κατηγορίες για παράνομες συναλλαγές και τις διογκωμένες χορηγικές συμφωνίες.

Νέα νίκη για την Μάντσεστερ Σίτι, όχι στο γήπεδο, αλλά στις δικαστικές αίθουσες αυτή τη φορά. Μπορεί η υπόθεση των 115 κατηγοριών εις βάρος της να παραμένει ανοιχτή, ωστόσο θεωρήθηκε πως εμποδίστηκαν άδικα οι  «πολίτες» να συνάψουν επικερδείς χορηγικές συμφωνίες με εταιρείες που συνδέονται με συλλόγους.

Οι τέσσερις σερί πρωταθλητές που ανήκουν στο Άμπου Ντάμπι, μπορούν να ζητήσουν πλέον αποζημίωση από την Premier League, η οποία λανθασμένα τους εμπόδισε να προχωρήσουν σε μία νέα χορηγική συμφωνία. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι κανόνες, που εισήχθησαν μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από τη Σαουδική Αραβία και τροποποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, ήταν άδικοι.

Οι συγκεκριμένοι κανόνες σχεδιάστηκαν για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα στην Premier League, καθώς οι ομάδες δεν μπορούσαν να «διογκώσουν» εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες συνδεδεμένες με τους ιδιοκτήτες τους. Έτσι από εδώ και στο εξής, η απόφαση αυτή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στις άλλες ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος, αφού αυτοί οι κανονισμοί πλέον, δεν θα υφίστανται στην Premier League.

Το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η Premier League ακόμα κι αν κερδίσει τη «μάχη» με την Σίτι
PREMIER LEAGUE

13:28 - 04.10.2024

Το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η Premier League ακόμα κι αν κερδίσει τη «μάχη» με την Σίτι

Η Premier League θα μπορούσε να δεχθεί ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα ακόμα κι αν κερδίσει τη δικαστική μάχη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατηγορείται για 115 φερόμενες παραβάσεις των οικονομικών κανόνων τον Φεβρουάριο του 2023.

Ομάδες όπως η Άρσεναλ για παράδειγμα, λέγεται ότι έχει κεφάλαια 200 εκατομμυρίων λιρών, που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από δάνεια από την ομάδα ιδιοκτησίας της.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι η Premier League παραβίασε τους δικούς της κανόνες, καθυστερώντας «αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα» για να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις συμφωνίες των FAB και Emirates Palace που η Σίτι ήταν πρόθυμη να εφαρμόσει. Mάλιστα, κατηγόρησε όσους διευθύνουν την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για «διακρίσεις».

Σε ανακοίνωσή της, η Μάντσεστερ Σίτι ανέφερε: «Η Μάντσεστερ Σίτι, ευχαριστεί τα διακεκριμένα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το έργο και τις εκτιμήσεις τους και χαιρετίζει τα ευρήματά τους».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, πως η Premier League διαπιστώθηκε ότι έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της και ότι οι κανόνες εισάγουν διακρίσεις στον τρόπο λειτουργίας τους, επειδή απέκλειαν σκόπιμα τα δάνεια μετόχων.