Μάντζιος: «Θέλω να δω παίκτες να διψούν για τη νίκη- Δεν μας αγχώνει η 2η θέση»
i

Μάντζιος©intime

Μάντζιος: «Θέλω να δω παίκτες να διψούν για τη νίκη- Δεν μας αγχώνει η 2η θέση»

Αλέξης Σαββόπουλος 19:12 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 18.10.2024

Ποια είναι τα στοιχεία που θέλει να δει ο προπονητής του Άρη από τους παίκτες του κόντρα στην Athens Kallithea, το κίνητρο που δίνει η 2η θέση και η διατήρηση εκεί και η πιθανότητα να δούμε μαζί Μορόν και Κουάισον.

Ο Άκης Μάντζιος, στις καθιερωμένες δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει του εντός έδρας αγώνα του Άρη με την Athens Kallithea, ήταν απόλυτος όσον αφορά τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του για να φθάσει σε μια ακόμη νίκη, αρνήθηκε ότι υπάρχει πίεση στην ομάδα του λόγω της 2ης θέσης ενώ σχολίασε και την ενδεχόμενη συνύπαρξη Μορόν-Κουάισον στην ενδεκάδα.

Αρχικά, ο προπονητής του Άρη, σχολίασε τη διακοπή και αν αυτή βοήθησε την ομάδα του, με δεδομένο ότι είχε ένα σερί τριών νικών στη Super League και μία στο Κύπελλο: «Κάθε διακοπή έχει και καλά και αρνητικά στοιχεία. Ας μείνουμε στα θετικά, στην περίπτωση αυτή. Αν κρίνουμε από τον όγκο της δουλειάς που κάναμε, είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαμε σχεδόν όλο το γκρουπ των ποδοσφαιριστών μαζί μας, ήταν όλοι υγιείς και δουλέψαμε καλά. Δεν ξέρεις μετά από μια διακοπή πώς θα εμφανιστείς ως ομάδας, αλλά πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε καλά απέναντι στην Athens Kallithea».

Για την αθηναϊκή ομάδα και πως περιμένει αυτό το παιχνίδι, τόνισε ότι τα αποτελέσματά της με τις μεγάλες ομάδες επιβάλλουν από μέρους του Άρη σοβαρότητα και σταθερότητα: «Είναι μια καλή ομάδα, που θέλει προσοχή. Έχει ένα ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού κι αυτό το έχει δείξει παίζοντας απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, πόσο τους δυσκόλεψε. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά τακτικά σε αυτόν τον αγώνα, σοβαροί και πειθαρχημένοι στο πλάνο μας, για να νικήσουμε. Περιμένω να κάνουν οι παίκτες σε αυτό το παιχνίδι αυτό που ζητάμε συνέχεια. Δηλαδή, να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, με τον τρόπο που έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε και να υπηρετήσουμε σωστά το πλάνο μας. Έχουμε ποιότητα ως ομάδα και πρέπει να τη βγάλουμε και πάλι στο γήπεδο. Θέλω να δω τους παίκτες να “διψούν” για τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να τους δω να παλεύουν για κάθε μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και τελικώς να φτάσουν στη νίκη».

Ο Άρης επιστρέφει μετά τη διακοπή από την 2η θέση. Έχει δημιουργήσει αυτή η συνθήκη πίεση στους παίκτες του; Ο Έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπήκε πίεση στην ομάδα επειδή είμαστε στη δεύτερη θέση. Πίεση υπάρχει πάντα στην ομάδα μας. Πάντα υπάρχει θέληση για το καλό αποτέλεσμα. Οπότε, δεν θεωρώ ότι μάς επηρεάζει με κάποιον τρόπο η δεύτερη θέση, ούτε μάς γεμίζει με άγχος. Γνωρίζουμε σε ποια ομάδα είμαστε και τι στόχους έχει η ομάδα. Έχουμε παίκτες με εμπειρία και ισχυρή προσωπικότητα, οπότε δεν κοιτάζουμε τη βαθμολογία, αλλά τον κάθε αντίπαλο χωριστά και να παίρνουμε τους βαθμούς που θέλουμε».

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε και σε μια πιθανή συνύπαρξη του Ρόμπιν Κουάισον με τον Λόρεν Μορόν, λέγοντας: «Σίγουρα μπορούν να παίξουν μαζί! Είναι διαφορετικοί παίκτες και μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα. Το ζητούμενο για τον Κουάισον είναι να ανεβαίνει κάθε εβδομάδα που περνάει σε ρυθμό, γιατί είχε καιρό να αγωνιστεί. Είναι δύο εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και όταν υπάρξουν μαζί στην ομάδα, θα μάς βοηθήσουν πολύ!».