Ανώμαλη προσγείωση για τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα!

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ανώμαλη προσγείωση για τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:30 - 19.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 19.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με το... αριστερό στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με την αξιόμαχη Μαγιόρκα (1-1).

Εδώ και ένα μεγάλο διάστημα η Ρεάλ πλέει σε πελάγη ευτυχίας και είναι λογικό. Έκλεισε την προηγούμενη χρονιά με κατάκτηση πρωταθλήματος και Champions League, μπήκε στη νέα σεζόν με την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου, του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Και φυσικά, μέσα σε όλη αυτή τη... βροχή τίτλων και η έλευση του Κιλιάν Εμπαπέ, που ήταν απωθημένο του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια.

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά και να αλλάξει το κλίμα για τους «μερένχες»; Την απάντηση την έδωσε η Μαγιόρκα, που υποχρέωσε σε ανώμαλη προσγείωση την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, στην πρεμιέρα της La Liga. Η ομάδα του Γιαγκόμπα Αρασάτε παρουσίασε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τους Μαδριλένους, που μπήκαν με το... αριστερό στο πρωτάθλημα.

Κι όμως, αυτό το ρόστερ προκαλεί... τρόμο ακόμα και στον Αντσελότι!
LA LIGA

18:07 - 17.08.2024

Κι όμως, αυτό το ρόστερ προκαλεί... τρόμο ακόμα και στον Αντσελότι!

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει κερδίσει τον τίτλο «ειδικός στη διαχείριση μεγάλων σταρ». Αλλά ακόμα και ο... specialist πρώτη φορά αντιμετωπίζει τέτοια πρόκληση με την dream team που έχει φτιάξει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπορεί η «Βασίλισσα» να είχε ήδη ένα πρώτο επίσημο παιχνίδι στα πόδια της, αυτό με την Αταλάντα για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όπου μάλιστα θριάμβευσε, όμως μπήκε στο παιχνίδι με το... μούδιασμα της πρεμιέρας. Και πήγαν να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στο 6ο λεπτό είχαν μία πολύ καλή στιγμή με ένα σουτ του Κόστα, που απέκρουσε ο Κουρτουά.

Αυτή η ευκαιρία μάλλον... ξύπνησε τους Μαδριλένους, οι οποίοι άμεσα ανέβασαν στροφές και στο 13' άνοιξαν το σκορ. Ο Βινίσιους μετά από μία φανταστική ενέργεια έδωσε στον Ροντρίγκο κι εκείνος με ένα ασύλληπτο σουτ γεμάτο φάλτσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μία ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Εμπαπέ, ο οποίος στο 25' «άγγιξε» το πρώτο του τέρμα στη La Liga.

Στην επανάληψη η ομάδα του Γιαγκόμπα Αρασάτε μπήκε πολύ δυνατά και αιφνιδίασε τους «μερένχες», φτάνοντας στην ισοφάριση, Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό ο Ντάνι Ροντρίγκεθ με μία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Μουρίκι, ο οποίος πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βρέθηκε σε μία κατάσταση, που μάλλον δεν περίμενε και άριχσε να... τρέχει.

Ο χρόνος όμως ήταν εχθρός της. Και ο τρόπος που αμυνόταν η Μαγιόρκα, που ήταν πολύ αποτελεσματικός. Η Ρεάλ έφτιαξε φάσεις, με τον Εμπαπέ να είναι πρωταγωνιστής σε αυτές. Ο Γάλλος σούπερ σταρ απείλησε και στο 62' και στο 70', αλλά ο Ντομινίκ Γκράιφ ήταν σε ετοιμότητα και είχε απάντηση και τις δύο φορές. Στα τελευταία λεπτά, ήταν τέτοιο το ρίσκο που είχε πάρει η «Βασίλισσα» που πιο κοντά έφτασε στην ήττα παρά τη νίκη, αλλά τελικά η μπίλια έκατσε στο «Χ», αφού το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!