Από τον Γεντβάι μέχρι και τον Τσόκαι: Οι αντικαταστάτες του Μάγκνουσον για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού

Μάγκνουσον

i

©Intime

Από τον Γεντβάι μέχρι και τον Τσόκαι: Οι αντικαταστάτες του Μάγκνουσον για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:58 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 26.09.2023

Μετά τον τραυματισμό του Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στρέφεται σε άλλες λύσεις για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τον Χόρντουρ Μάγκνουσον να τραυματίζεται μόλις στα εννέα δευτερόλεπτα. Ο άτυχος παίκτης του «τριφυλλιού», πάτησε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο σε μία εναέρια μονομαχία και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην αναμέτρηση. Ετσι αποχώρησε υποβασταζόμενος και στη θέση του μπήκε ο Τιν Γεντβάι στο 4ο λεπτό.

Οπως έγινε γνωστό από τον Παναθηναϊκό μετά το ματς, ο 30χρονος Ισλανδός στόπερ, έκανε μαγνητική, η οποία έδειξε ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο. Ο έμπειρος παίκτης θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες σε επέμβαση και θα χρειαστούν έξι μήνες για να επιστρέψει στα γήπεδα. Με δεδομένο και τον τραυματισμό και του Αϊτόρ και πολλών ακόμα αθλητών βέβαια, απαιτείται ουσιαστικά μεγαλύτερο διάστημα, αφού υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι.

Ο Μάγκνουσον, λοιπόν, δεν πρόκειται να γυρίσει πριν το τέλος του Μαρτίου του 2024. Μία τρομερή απώλεια για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Ισλανδός είναι σημαντικό στέλεχος στην αμυντική γραμμή και ιδιαίτερα ικανός με το αριστερό του πόδι στο χτίσιμο του παιχνιδιού.

Μετά από αυτή τη σημαντική απώλεια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις που έχει στη διάθεσή του από το ρόστερ, για το κέντρο της άμυνας. Πρώτη επιλογή για την αντικατάσταση του Μάγκνουσον είναι ο Τιν Γεντβάι, ο οποίος πέρασε στη θέση του Ισλανδού το βράδυ της Δευτέρας (25/09) και επιπλέον ήταν κι αυτός που αντικατέστησε τον Μπαρτ Σένκεφελντ το καλοκαίρι, όταν ο τελευταίος είχε μείνει στα «πιτς».

Επιπλέον, αναμένεται να ενεργοποιηθεί και ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι υπέγραψε στον Παναθηναϊκό για τέσσερα χρόνια, έως το 2027. Οπως υπό προϋποθέσεις στο κέντρο της άμυνας παίζει και ο Αράο, μιας και στο παρελθόν της καριέρας του έχει καταγράψει 30 συμμετοχές ως στόπερ. 

  • Λεωφόρος

Με τα νέα δεδομένα πλέον, ανοίγει χώρος και για τον Τσόκαι, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο ματς από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που θα ανεβάσει τον 24χρονο Αλβανό μέσο ξανά στην πρώτη ομάδα για να έχει μία έξτρα λύση για το κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού».