Χαμός στη Μακάμπι Χάιφα πριν τον Παναθηναϊκό - Οπαδοί της εκτόξευσαν φωτοβολίδες, έβαλαν φωτιές και συνελήφθησαν (vid)

Χαμός στη Μακάμπι Χάιφα πριν τον Παναθηναϊκό - Οπαδοί της εκτόξευσαν φωτοβολίδες, έβαλαν φωτιές και συνελήφθησαν (vid)

Sportal newsroom 00:31 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:38 - 28.09.2023

Εκρηκτικό σκηνικό στο Ισραήλ. Οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League, εκτόξευσαν δεκάδες φωτοβολίδες.

Απίθανα πράγματα στη Χάιφα.

Στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος Μακάμπι Χάιφα - Μπνέι Σαχνίν το σκηνικό ήταν εκρηκτικό. Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί στο στάδιο «Σάμι Όφερ» την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League και στο γήπεδο το βράδυ της Τετάρτης η κατάσταση θύμιζε εμπόλεμη ζώνη.

Συγκεκριμένα, οπαδοί εκτός γηπέδου εκτόξευσαν δεκάδες φωτοβολίδες και πολλές απ' αυτές προσγειώθηκαν εντός γηπέδου, στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η αναμέτρηση.

Η αστυνομίας στην περιοχή Καρμέλ, ανακοίνωσε ότι μετά τον αγώνα που διεξήχθη και στο οποίο η Μακάμπι Χάιφα έμεινε στο 1-1, συνελήφθησαν πέντε κάτοικοι της Χάιφα, ως ύποπτοι ότι πέταξαν φωτοβολίδες εκτός γηπέδου στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα. Ένας οπαδός της Σαχνίν εθεάθη επίσης να ανάβει φωτοβολίδα.

Οι ύποπτοι είναι κάτοικοι της Χάιφα (από 16 έως 24 ετών). Η αστυνομία ανέφερε ότι επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν από το σημείο, αφού φέρονται να πέταξαν τις φωτοβολίδες.

Όλοι οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν για έρευνα κι αν υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία θα οδηγηθούν στη φυλακή. Η αστυνομία σκοπεύει να τους προσαγάγει την Πέμπτη στο Ειρηνοδικείο της Χάιφα.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και Διάσωσης ανακοίνωσε ότι μετά τον αγώνα ξέσπασαν φωτιές σε ανοιχτούς χώρους έξω από το Στάδιο «Σάμι Όφερ», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί θύματα και ζημιές. Η πυροσβεστική, πάντως, έμεινε στο σημείο με αυξημένες δυνάμεις μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δείτε βίντεο από τη ρίψη των φωτοβολίδων: