Ο Asteras AKTOR θέλει να κάνει το «μπαμ» με Μακέντα!

Ο Φεντερίκο Μακέντα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

i

©Intime

Ο Asteras AKTOR θέλει να κάνει το «μπαμ» με Μακέντα!

Sportal newsroom 12:42 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 30.09.2024

Ο Asteras AKTOR φαίνεται πως είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον άλλοτε φορ του Παναθηναϊκού, Φεντερίκο Μακέντα για την ενίσχυση στην αιχμή του δόρατος.

Ο πρώην φορ του ΑΠΟΕΛ και του Παναθηναϊκού, έμεινε ελεύθερος έπειτα από δύο χρόνια στην τουρκική Ανκαραγκουτσού, όπου μεταξύ άλλων είχε συμπαίκτες τους Τάσο Χατζηγιοβάνη και Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο 33χρονος Ιταλός επιθετικός, ο οποίος για ένα εξάμηνο στην πρώτη του σεζόν στην Τουρκία, είχε παραχωρηθεί δανεικός στην ομάδα της Λευκωσίας, θέλει να κάνει restart στην καριέρα του και αυτό ενδέχεται να γίνει στην Ελλάδα.

Γκολ ημίχρονο, δράση τελικό και από ένας βαθμός για Αστέρα AKTOR και Λεβαδειακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:00 - 28.09.2024

Γκολ ημίχρονο, δράση τελικό και από ένας βαθμός για Αστέρα AKTOR και Λεβαδειακό

Ένα παιχνίδι με δύο αντίθετα 45λεπτα ήταν αυτό ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης AKTOR και τον Λεβαδειακό, με τις δύο ομάδες τελικά να παίρνουν από έναν βαθμό στο ματς της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο Asteras AKTOR βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Φεντερίκο Μακέντα και όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία, με τον Ιταλό να προβάρει τα «κιτρινομπλέ» ώστε να ενισχύσει στο επιθετικό κομμάτι την ομάδα του Κλοντ Μακελελέ.

Ο Μακέντα στην περυσινή σεζόν με την Ανκαραγκουτσύ κατέγραψε 28 συμμετοχές, πέντε γκολ και μια ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε για μία τετραετία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, από τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν και εντάχθηκε στο σύλλογο. Κατέγραψε 116 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέτυχε 40 γκολ, επίδοση που τον κατατάσσει στην 6η θέση όλων των εποχών στους ξένους σκόρερ του «τριφυλλιού».

Ο Φεντερίκο Μακέντα έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009, όταν ως νεαρός παίκτης έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και σκόραρε καθοριστικά γκολ, όμως η συνολική του πορεία στην ομάδα δεν είχε διάρκεια και επιτυχία αντίστοιχη με την αρχή της καριέρας του.

Εγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο στις 5 Απριλίου 2009, όταν, μόλις 17 ετών, σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον αγώνα εναντίον της Άστον Βίλα. Το γκολ του στο τέλος του αγώνα χάρισε στη Γιουνάιτεντ μια πολύτιμη νίκη (3-2) που τη βοήθησε στην πορεία της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτή η στιγμή τον ανέδειξε ως μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ομάδας. Ο Ιταλός φορ αγωνίστηκε από το 2008 έως το 2014 με τους «κόκκινους διαβόλους» και συμμετείχε σε συνολικά 19 αγώνες με την πρώτη ομάδα, σημειώνοντας τέσσερα γκολ.