Μακελελέ: «Με ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν με άφησε η Τσέλσι» - Περιμένει την τελική απάντηση του Γάλλου ο Asteras Aktor (vid)
i

©intime

Μακελελέ: «Με ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν με άφησε η Τσέλσι» - Περιμένει την τελική απάντηση του Γάλλου ο Asteras Aktor (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 18:05 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 10.09.2024

Ο Κλοντ Μακελελέ είναι κοντά στο ν’ αναλάβει τον Asteras Aktor και στο παρελθόν υποστήριξε ότι τον είχε προσεγγίσει ο Ολυμπιακός.

Ο Κλοντ Μακελελέ είναι πολύ πιθανό σύντομα να γίνει ο νέος τεχνικός του Asteras Aktor.

Οι Αρκάδες μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις με τον Ρόμπι Κιν στράφηκαν στον 51χρονο τεχνικό, προκειμένου να είναι ο νέος προπονητής μαζί με τον Πολ Κλέμεντ. Το αν θα υπάρξει ή όχι συνεργασία της Τρίπολης με τον Μακελελέ θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα εντός της μέρας.

Ο Γάλλος προπονητής πριν από έναν χρόνο είχε αναφέρει ότι θέλει να πάρει τον χρόνο του και να επιστρέψει στους πάγκους όταν θα υπάρξει ένα καλό πρότζεκτ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24 τόνισε ότι είχε κρούση κι από τον Ολυμπιακό, όμως, δεν προχώρησε η υπόθεση λόγω της Τσέλσι.

Αρχικά, ο Μακελελέ είχε αναφερθεί στην ήττα της εθνικής Γαλλίας από την Ελλάδα στο Euro 2004, όπου είχε αγωνιστεί: «Κάποιες φορές δέχεται και την ήττα. Οι Έλληνες ήταν καλύτεροι, σκόρααν, πίεσαν και είχαν εξαιρετική άμυνα. Το ίδιο έκαναν και με την Πορτογαλία στον τελικό. Υποφέραμε».

Σ’ ερώτηση στη συνέχεια αν είχε επαφές με ελληνική ομάδα ο Μακελελέ απάντησε: «Ναι, όταν ήμουν στην Τσέλσι. Ο Ολυμπιακός με προσέγγισε και ο μάνατζέρ μου ήθελε να με πάει εκεί, όμως, η Τσέλσι στην πορεία δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω».

Ο Γάλλος τεχνικός κατόπιν ρωτήθηκε αν θα τον δούμε ξανά στους πάγκους και τόνισε: «Ναι αμέ. Απλά παίρνω τον χρόνο μου. Πλέον ο ρόλος του προπονητή δεν είναι μόνο τρόπαια. Είναι διαφορετικός. Πρέπει να είσαι μέρος του πρότζεκτ, της πόλης. Μαθαίνω πολλά κι όταν θα είμαι έτοιμος γιατί όχι;».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μακελελέ για τον Ολυμπιακό

Ο Μακελελέ, ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρσέιγ, Ναντ και φυσικά στην εθνική Γαλλίας, ξεκίνησε ως πρώτος, την προπονητική του καριέρα στη Μπαστιά στις 24 Μαϊου 2014.

Σε λιγότερο από έξι μήνες, ωστόσο, απολύθηκε. Στις 3 Νοεμβρίου 2014 μετά την ήττα 1-0 από την Γκινγκάμπ. Πριν από την Μπαστιά ήταν βοηθός προπονητή στη Παρί Σεν Ζερμέν δίπλα στον Πολ Κλέμεντ.

Το φιλικό με Ολυμπιακό

Τον Ιανουάριο του 2016, η Μονακό έδωσε στον Μακελελέ ρόλο τεχνικού διευθυντή, ενώ τον Γενάρη του 2017 μαζί με τον Κλέμεντ επέστρεψε στην Premier League για τη Σουόνσι.

Τον Νοέμβριο του 2017 ανέλαβε τη βελγική Έουπεν, από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 2019. Έναν χρόνο νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2018 αντιμετώπισε με την Έουπεν σε φιλικό ματς τον Ολυμπιακό και επικράτησε 3-2. Έπειτα από σχεδόν δύο ολόκληρες σεζόν ως επικεφαλής προπονητής της Έουπεν γύρισε στην Τσέλσι ως προπονητής της ομάδας Νέων κι έφυγε από τον λονδρέζικο σύλλογο τον Σεπτέμβριο του 2023.