Πάτησε Ελλάδα για τον Asteras AKTOR ο Μακελελέ!

Ζαν Κλοντ Μακελελέ - Φωτ. IMAGO

Πάτησε Ελλάδα για τον Asteras AKTOR ο Μακελελέ!

Κώστας Τόπας 13:05 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 13.09.2024

Στην Ελλάδα και την Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Κλοντ Μακελελέ, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία του Asteras AKTOR.

Μετά το «διαζύγιο» με τον Μίλαν Ράσταβατς, ο Asteras AKTOR ήταν σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή. Ενα από τα ονόματα που βρέθηκαν στη λίστα των Αρκάδων, για την αντικατάσταση του Σέρβου ήταν ο Ρόμπι Κιν, ο οποίος είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με τους «κιτρινομπλέ».

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν κι έτσι οι Αρκάδες στράφηκαν στην περίπτωση του Κλοντ Μακελελέ για τον πάγκο του συλλόγου.

Ο Μακελελέ ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τους διοικούντες τον Asteras AKTOR τις τελευταίες ημέρες κι αφού όλα κύλησαν ομαλά, ο Γάλλος τεχνικός έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09) στην Αθήνα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εντός της ημέρας, ο θρύλος του ποδοσφαίρου θα μεταβεί στην Τρίπολη, ώστε να υπογράψει συμβόλαιο 1+1 διάρκειας με τη νέα του ομάδα και να έχει την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές.

Ο 51χρονος προπονητής θα έχει δίπλα του τον έμπειρο Νάιτζελ Γκιμπς και τον Ραφαέλ Φεβρ.

Ο Μακελελέ ήταν χωρίς δουλειά εδώ και περίπου έναν χρόνο μετά την αποχώρηση από την Τσέλσι στην οποία ήταν στο διοικητικό επιτελείο της ομάδας. Ο Γάλλος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Παρί Σεν Ζερμέν στην οποία ήταν βοηθός.

Μετά από τρία χρόνια έγινε πρώτος προπονητής στην Μπαστιά, ενώ δύο χρόνια μετά αποτέλεσε τεχνικός διευθυντής της Μονακό. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Σουόνσι, όπου ήταν βοηθός προπονητή πριν πάει στην Έουπεν ως πρώτος τεχνικός. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν στην Τσέλσι. Όσον αφορά την ποδοσφαιρική του καριέρα είχε μεγάλη θητεία στους Λονδρέζους και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα των Αρκάδων με τον Ατρόμητο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (14/9, 20:00) ο Asteras AKTOR θα έχει στον πάγκο του τον προπονητή της Β' ομάδας Στάικο Βεργέτη.