Η UEFA... τελείωσε τον Μάκελι που δεν θα ξανασφυρίξει στο Euro

Η UEFA... τελείωσε τον Μάκελι που δεν θα ξανασφυρίξει στο Euro

Sportal newsroom 18:48 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 29.06.2024

Βαλίτσες για την πατρίδα του ετοιμάζει ο Ντάνι Μάκελι, αφού, σύμφωνα με ΜΜΕ του εξωτερικού, η UEFA αποφάσισε να τον «τελειώσει» από το Euro 2024.

Ένα από τα κορυφαία ονόματα στον χώρο της διαιτησίας αποτελεί κατά κοινή ομολογία ο Ντάνι Μάκελι, ο οποίος ωστόσο φαίνεται πως στο Euro 2024 δεν τα πήγε τόσο καλά. Ο Ολλανδός ήταν ρέφερι σε δύο αναμετρήσεις του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος για το καλοκαίρι, ωστόσο αμφότερες έληξαν με παράπονα για τις αποφάσεις του.

Σε πρώτο χρόνο, η Κροατία είχε έντονες διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι, για τα λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε εκείνος στο ματς κόντρα στην Ιταλία. Αυτό διότι η τελευταία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 90+8΄, αποκλείοντας την ομάδα του Μόντριτς.

Σε δεύτερο χρόνο γκρίνια υπήρξε και από πλευράς Ούγγρων, για τις αποφάσεις του Μάκελι στον αγώνα με τη Γερμανία. Μάλιστα ο προπονητής των Μαγυάρων, Μάρκο Ρόσι, επιτέθηκε στον Μάκελι μετά το φινάλε του αγώνα τονίζοντας πως «ο διαιτητής ήταν ο χειρότερος παίκτης στο γήπεδο».

Κάπως έτσι, το Euro 2024 τελειώνει για τον Ολλανδό διαιτητή, αφού, σύμφωνα με ΜΜΕ του εξωτερικού, η UEFA αποφάσισε να τον αποσύρει από τα καθήκοντά του. Όπως ανέφερε η «Sportsmediaset» να υπογραμμίζει πως ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση ήταν τα παράπονα των ομάδων για την απόδοσή του στους ομίλους.