Οριστικό: Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης - Δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα

Μάκης Γκαγκάτσης

i

© Intime

Οριστικό: Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης - Δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:45 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 06.06.2024

Η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΕΠΟ έληξε, με τον Μάκη Γκαγκάτση να είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ κι έτσι οι εκλογές της 22ας Ιουλίου για τη νέα διοίκηση έχουν αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Θυμίζουμε πως η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε και ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποτέλεσε τον μοναδικό υποψήφιο.

Ως αποτέλεσμα, ο ίδιος θεωρείται από τώρα ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα ψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις και τις Ενώσεις, διότι έχει γίνει γνωστό πως περίπου 45 ψήφοι είναι «κλειδωμένοι» έχοντας δημοσιοποιήσει τη στήριξή τους στον επόμενο πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Makedonia Palace» πριν μερικά 24ωρα με σκοπό ο Μάκης Γκαγκάτσης να ανακοινώσει κι επίσημα την υποψηφιότητά του, ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τον πατέρα του, όσο και τη σύζυγό του για την μεγάλη στήριξη.

«Καλησπέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ που με τιμάτε για την παρουσία σας. Αισθάνομαι συγκινημένος γιατί βλέπω πρόσωπα γνωστά και φιλικά απέναντί. Σήμερα ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις εκλογές που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, Βασίλη Γκαγκάτση, τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τη σύζυγό μου. Θα ήθελα να είναι εδώ και η μητέρα μου σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρόντες», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Επιλογή Μπαλτάκου ή Γκαγκάτση; Το μεγάλο στοίχημα με τον νέο τεχνικό της Εθνικής
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

20:45 - 03.06.2024

Επιλογή Μπαλτάκου ή Γκαγκάτση; Το μεγάλο στοίχημα με τον νέο τεχνικό της Εθνικής

Ο Τάκης Μπαλτάκος αποχωρεί, ο Μάκης Γκαγκάτσης, όπως όλα δείχνουν, έρχεται στην προεδρία της ΕΠΟ και η Εθνική παραμένει χωρίς προπονητή. Ποιος θ' αναλάβει τη δύσκολη απόφαση.

«Η ένωση γυναικών έχει διπλή ψήφο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται ακόμη μία ανακοίνωση από μία ένωση που δεν δίνει το παρόν. Έχουμε μαζί μας πάνω από τις μισές ομάδες της Super League και τουλάχιστον άλλες 4-5 Ενώσεις, που δεν έχουν ανακοινώσει την στήριξη αλλά είναι μαζί μας. Θεωρώ ότι πάνω από 50 μέλη της συνέλευσης στηρίζουν την προσπάθειά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται: «Κατά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Προέδρου της Ε.Π.Ο. διαπιστώθηκε ότι μόνο ο κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης κατέθεσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, την δε υποψηφιότητα του πρότεινε ο απαιτούμενος από το Καταστατικό αριθμός Ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Οι σχετικοί φάκελοι έχουν προσκομιστεί στην Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, η οποία καλείται βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 και των Παραρτημάτων Γ και ΣΤ του Καταστατικού να προχωρήσει στον Έλεγχο Ακεραιότητας.

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Ε.Π.Ο. έχει προγραμματιστεί για την Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση της 22ης Ιουλίου 2024».