Ο ΜακΤόμινεϊ χρειάστηκε μόλις 26 δευτερόλεπτα για να σκοράρει και να γράψει ιστορία με τη Νάπολι

Το γκολ του Σκοτ ​​ΜακΤόμινεϊ στα 26 δευτερόλεπτα κόντρα στην Κόμο

Ο ΜακΤόμινεϊ χρειάστηκε μόλις 26 δευτερόλεπτα για να σκοράρει και να γράψει ιστορία με τη Νάπολι

Κώστας Τόπας 11:05 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 05.10.2024

Ο μέσος της Νάπολι, Σκοτ ​​ΜακΤόμινεϊ σκόραρε σε μόλις 26 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας του στη Serie A εναντίον της Κόμο.

Ο Σκωτσέζος διεθνής μέσος, Σκοτ ​​ΜακΤόμινεϊ, έχει εντυπωσιάσει πολλούς στο ιταλικό ποδόσφαιρο από τότε που εντάχθηκε στη Νάπολι με μεταγραφή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι.

Ο 27χρονος μέσος εντάχθηκε στους «παρτενοπέι» για 30,5 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας τέλος σε μια 22χρονη συνεργασία με τη Γιουνάιτεντ που χρονολογείται από όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Έχει ήδη σκοράρει ή δημιουργήσει ασίστ σε κάθε ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια του για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Και την Παρασκευή (04/10) ο ΜακΤόμινεϊ πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στη Serie A για τη νέα του ομάδα και μάλιστα με υπέροχο τρόπο, καθώς κατάφερε να βρει δίχτυα στα 26 δευτερόλεπτα του αγώνα με την Κόμο.

Το γκολ στα 26 δευτερόλεπτα είναι το τρίτο γρηγορότερο που σημείωσε η Νάπολι στα χρονικά της Serie A, μετά το γκολ του Χίρβινγκ Λοζάνο εναντίον της Ελλάς Βερόνα το 2021 (εννέα δευτερόλεπτα) και το γκολ του Εζεκιέλ Λαβέτσι εναντίον της Τζένοα στο 2008 (25 δευτερόλεπτα).

Ο ΜακΤόμινεϊ έχει ήδη λάβει σημαντικούς επαίνους από τμήματα του ιταλικού Τύπου, με το «Calcio Mercato» να τον αποκαλεί «το επόμενο είδωλο της Νάπολι» μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Έντινσον Καβάνι. Μέρες αργότερα, ο Σκωτσέζος μέσος έγραψε μια απίστευτη ανοιχτή επιστολή 1.000 λέξεων προς τους οπαδούς της Νάπολι.

Στην επιστολή - η οποία αφορούσε τα πάθη του έξω από το ποδόσφαιρο, την οικογενειακή του ζωή και την επιθυμία να μάθει γρήγορα τη γλώσσα - ο ΜακΤόμινεϊ έγραψε μεταξύ άλλων: «Το όνειρό μου είναι να κερδίσω το Scudetto με τη Νάπολι, να κερδίσω τρόπαια και να είμαι επιτυχημένος.

Θέλω απλώς να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα, να παλέψω για το μέλλον και να ωθήσω την καριέρα μου στο μέγιστο. Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν σε φόρμα και να προπονούμαι όσο πιο σκληρά μπορώ για το υπόλοιπο της καριέρας μου, που ελπίζω να είναι πολύ μεγάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκωτσέζος.

Με τη Νάπολι στην κορυφή της Serie A μετά τη νίκη επί της Κόμο με 3-1 και την πρώην ομάδα του Γιουνάιτεντ στην 13η θέση της Premier League μετά από έξι αγώνες, ο ΜακΤόμινεϊ μπορεί να μην μετανιώνει για την απόφασή του να φύγει από το Μάντσεστερ για τη Νάπολη.