Μαλεζάνι: «Μόνο έτσι οι παίκτες της Φιορεντίνα θα μπορέσουν να φύγουν αλώβητοι από την "κόλαση" που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού»
i

©intime

Μαλεζάνι: «Μόνο έτσι οι παίκτες της Φιορεντίνα θα μπορέσουν να φύγουν αλώβητοι από την "κόλαση" που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού»

Sportal newsroom 10:31 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 29.05.2024

Ο πρώην προπονητής το Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, μιλώντας σε ιταλικό Μέσο για τον τελικό του Conference League, έκανε ειδική αναφορά στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα κοντραριστούν στην OPAP Arena στις 29 Μαΐου για τον τελικό του Conference League με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Η κάθε ομάδα υπενθυμίζεται πως έχει πάρει από 9.000 εισιτήρια, αλλά όπως αναφέρουν στην Ιταλία, οι «βιόλα» θα έχουν στο πλευρό τους μόλις 3.000 οπαδούς της.

Ενόψει του μεγάλου τελικού λοιπόν ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μαλεζάνι έδωσε συνέντευξη στο ιταλικό Μέσο, La Nazione. Ο Ιταλός πρώην τεχνικός μεταξύ άλλων έκανε ειδική αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού, λέγοντας πως οι παίκτες του Βιντσέντζο Ιταλιάνο θα συναντήσουν μια... καυτή ατμόσφαιρα στην OPAP Arena.

Τόνισε δε πως ο μόνος τρόπος για να φύγουν αλώβητοι από την «κόλαση», όπως την αποκάλεσε, θα πρέπει να βιώσουν την αντίπαλη υποστήριξη ως ψυχολογική ώθηση, προκειμένου να το κάνουν ένα έξτρα όπλο για να τα πάνε καλά.

«Έχει τεράστιο αριθμό οπαδών που είναι πολύ παθιασμένοι, κάτι που το έμαθα όταν ήμουν στην Ελλάδα. Θα βρουν μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα οι "βιόλα". Όμως, αν το θέλει η Φιορεντίνα, μπορεί να μεταμορφώσει τον παράγοντα "περιβάλλον" σε πλεονέκτημα. Ακόμα κι αν είναι στο γήπεδο περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού, θα πρέπει να βιώσουν την αντίπαλη υποστήριξη ως ψυχολογική ώθηση και να το κάνουν ένα επιπλέον όπλο ώστε να τα πάνε καλά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγουν αλώβητοι απ' αυτήν την κόλαση», ήταν τα λόγια του.