Θρυλική νύχτα με... χτυποκάρδια στο Μάλμε για τον Ολυμπιακό

Ο Μαρτίνς και ο Ελ Κααμπί στο Μάλμε - Ολυμπιακός

i

© Intime

Θρυλική νύχτα με... χτυποκάρδια στο Μάλμε για τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:54 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 25.10.2024

Σε ένα ματς με δύο διαφορετικά ημίχρονα, ο Ολυμπιακός φρόντισε να αγχώσει τους φίλους της ομάδας του. Όμως τελικά ο σύλλογος του Πειραιά δραπέτευσε από το Μάλμε με το τρίποντο, επικρατώντας (1-0) στο ματς της 3ης αγωνιστικής του UEFA Europa League.

O Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα - δύσκολα στη Σουηδία όμως τελικά κατάφερε να φύγει χαμογελώντας. Σε ένα ματς με δύο διαφορετικά ημίχρονα, οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο πρώτο και ζορίστηκαν στο δεύτερο, εντούτοις τελικά πήραν το πολυπόθητο τρίποντο στο ματς της 3ης αγωνιστικής του Europa League, επικρατώντας με 1-0 της Μάλμε. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να ήταν 2-0, όμως ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, Ελ Κααμπί, έχασε πέναλτι.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και γρήγορα οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία στο ματς. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε σε αυτούς, με την κεφαλιά του Κοστίνια στο 3’ να περνάει άουτ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 8’ ήρθε η πρώτη ατυχία, όταν ο Ορτέγκα ένιωσε τράβηγμα και αποχώρησε ως αλλαγή. Ακολούθησε η δεύτερη στο 10’ όταν το μακρινό σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς από τον άξονα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ντάλιν. Η πίεση συνεχίστηκε, αλλά όσο η ώρα περνούσε η Μάλμε κρατούσε κοντά τις γραμμές της στη μεσαία γραμμή. Βέβαια το γκολ ήρθε και ανήκε εξ ολοκλήρου στον Ζέλσον Μαρτίνς. 

Πότε είναι το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρέιντζερς - Η θέση των «ερυθρόλευκων» και του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία
EUROPA LEAGUE

00:04 - 25.10.2024

Πότε είναι το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρέιντζερς - Η θέση των «ερυθρόλευκων» και του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στις 7 Νοεμβρίου τη Ρέιντζερς στο Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική του Europa League. Δείτε τη βαθμολογία του Europa League μετά την 3η αγωνιστική.

Στο 30’ ο Πορτογάλος πέρασε δύο παίκτες πριν τη σέντρα, πήρε μέτρα, τη σωστή στιγμή έβγαλε στον Ελ Κααμπί. Εκείνος από αριστερά της περιοχής έκανε σουτ με τη μία, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και πήγε στα αποδυτήρια όντας ο κυρίαρχος του 45λεπτου. Ένα 45λεπτο στο οποίο η Μάλμε είχε ως μοναδική καλή στιγμή εκείνη του Μπολίν στο 12’, που πέρασε εκτός εστίας του Τζολάκη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η γηπεδούχος στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Στο 51’, μάλιστα, ο Μποσανέλο από πλεονεκτική θέση θα μπορούσε να κάνει το 1-1, όμως έστειλε την μπάλα εκτός. Για τον λόγο αυτό, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό, αφού οι Σουηδοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους. 

Ο σύλλογος του Πειραιά είχε επίσης μεγάλη στιγμή, όταν στο 68’ ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη μπαλιά του Ροντινέι, με τον Ντάλιν να τον σταματά. Η ατυχία χτύπησε για τρίτη φορά την «ερυθρόλευκη» πόρτα, αφού ο Πιρόλα που μπήκε στη θέση του τραυματία Ορτέγκα ένιωσε επίσης ενοχλήσεις και έφυγε από το γήπεδο. Ο Μεντιλίμπαρ αναγκάστηκε να ανακατέψει την τραπουλα με στόχο τουλάχιστον να μη δεχθεί γκολ η ομάδα του και να φύγει με τρίποντο. 

Ο Ελ Κααμπί έκανε δυσκολότερο το έργο της ομάδας του, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 81’. Ο Μαροκινός έκανε ένα πλασέ το οποίο όμως κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νταλίν. Με το χρονόμετρο να κυλά προς το φινάλε ο Ολυμπιακός προσπάθησε να καλύψει την οπισθογραμμή του, δεδομένου ότι και η Μάλμε είχε αρχίσει να πιέζει και πάλι. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ στάθηκαν άψογα έως το τελικό σφύριγμα, το οποίο και τους βρήκε να πανηγυρίζουν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Αν μη τι άλλο, τα πράγματα δεν ήρθαν στον Μεντιλίμπαρ όπως ήθελε. Έχασε τον Ορτέγκα από νωρίς, έχασε την αλλαγή του, Πιρόλα, μέσα στο ματς και όμως οι παίκτες του παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι το φινάλε. Δεν ήταν εύκολο ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί την πίεση της Μάλμε, μίας ομάδας που φάνηκε πως έτρεχε πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά το έκανε, της περιόρισε τους χώρους και βρέθηκε πιο πολλές φορές κοντά στο γκολ. Ακόμα και στο δεύτερο μέρος που φάνηκε να βγαίνει η κούραση. οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να οπισθοχωρήσουν για να μην κινδυνέψουν.

MVP:

Εντός εισαγωγικών, ο Ζέλσον Μαρτίνς «έφτυσε αίμα» στο Μάλμε, αφού ο Πορτογάλος ήταν ο μεγαλύτερος μπελάς των αντίπαλων αμυντικών. Έφτασε κοντά στο γκολ αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι και τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί για το μοναδικό γκολ του αγώνα. Μόνο αυτά τα δύο αρκούν για να καταλάβει κανείς τι έκανε σήμερα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Αυτό ήταν το πέμπτο ματς που δίνει ο Ολυμπιακός κόντρα σε σουηδικό σύλλογο. Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην ιστορία του καταφέρνει να νικήσει εντός της συγκεκριμένης χώρας. Η προηγούμενη συνάντηση με τη Μάλμε (2014) ολοκληρώθηκε με ήττα 2-0, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και το 1982 κόντρα στην Έστερ (1-0)

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Ροντινέι, Τσικίνιο, Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρεμ): Ντάλιν, Στράιγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέλο, Γιόνσεν, Πένια, Αλί, Λουκίλι, Μπολίν, Μποτέιμ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: