Αλύγιστος ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στο Μάλμε και παίζει τα ρέστα του για πρόκριση στην Τούμπα!

Μάλμε - ΠΑΟΚ

i

© Imago

Αλύγιστος ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στο Μάλμε και παίζει τα ρέστα του για πρόκριση στην Τούμπα!

Μάνος Τσαλγατίδης 21:59 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 06.08.2024

Ο ΠΑΟΚ βρήκε «απάντηση» ισάριθμες φορές στα δύο γκολ της Μάλμε (2-2) και θα κληθεί να πάρει την πρόκριση μέσα στην καυτή Τούμπα.

Δύσκολο βράδυ πέρασε ο ΠΑΟΚ στη Σουηδία αλλά ανταπεξήλθε με καρδιά πρωταθλητή και πήρε το πολύτιμο 2-2 από τη Μάλμε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δυο φορές, όμως ο Δικέφαλος είχε τις απαντήσεις και περιμένει να σφραγίσει την πρόκριση για τα Play Off του Champions League στην Τούμπα.

Με τον Κεντζιόρα ξανά στις επάλξεις ήταν το η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ-Οζντόεφ στα χαφ, και Ζίβκοβιτς-Κωνσταντέλιας-Τάισον γύρω από τον φουνταριστό Μπράντον στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Χένρικ Ρίντρσεμ προτίμησε το 4-4-2 με τους Τελίν-Μποτχάιμ να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Με ένα μίνι-εφιάλτη ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ καθώς η Μάλμε προσπάθησε να αιφνιδιάσει και έφτασε κοντά στο γκολ δυο φορές στο πρώτο δίλεπτο.

Στα 20 δευτερόλεπτα, μετά από σέντρα του Λάρσεν και κόντρα στον Κουλιεράκη, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Στο 2’ ο Νανάσι βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής αλλά ο Κοτάρσκι έβγαλε το σουτ με το ένα χέρι.

Με όπλο τον αγωνιστικό ρυθμό που έχει, η σουηδική ομάδα έφτασε σε σημαντική φάση και στο 13’, όταν αμαρκάριστος Τελίν έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε ξανά.

Ο Δικέφαλος άρχισε να ισορροπεί σταδιακά μετά το πρώτο τέταρτο, πιέζοντας ψηλά και δυσκολεύοντας τους γηπεδούχους να αναπτυχθούν. Ήρθε όμως ένα γκολ από στημένη φάση για να ανοίξει το σκορ. Στο 28’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γιάνσον πήδηξε ανενόχλητος και κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ πήγε να απαντήσει άμεσα, στο 29’ αλλά η προβολή του Τόμας έφυγε άουτ. Παρά τη σχετικά μέτρια εμφάνιση του πρώτου ημιώρου πάντως, οι Πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να ισοφαρίσουν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 42’ ο Νταλί απέκρουσε αρχικά την προβολή του Μπράντον, η μπάλα έφτασε στον Τάισον και με σουτ έκανε το 1-1.

Χωρίς αλλαγές και σαφώς πιο ισορροπημένα για τους δυο αντιπάλους άρχισε του δεύτερο μέρος. Η Μάλμε ήταν ξανά αυτή που αιφνιδίασε στο 48’ με σουτ του Γιάνσον στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο ΠΑΟΚ έφτασε επίσης κοντά στο γκολ στο 54’ με τον Μπράντον που σούταρε αμαρκάριστος εντός περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ισπανός ήταν πρωταγωνιστής και στο 63’ όταν βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε γιατί λίγο νωρίτερα η μπάλα είχε βγει άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 64’ με τετ α τετ του Τελίν που εξουδετέρωσε ο Κοτάρσκι.

Ένα φτηνό γκολ έδωσε ξανά προβάδισμα στους Σουηδούς στο 67’. Και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Νανάσι αμαρκάριστος στο αφύλαχτο πρώτο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ακολούθησαν οι πρώτες αλλαγές του Λουτσέσκου που πέρασε στο ματς τους Τισουντάλι, Καμαρά και Ντεσπόντοφ για να φρεσκάρει την ομάδα του. Αυτή ανταποκρίθηκε και απάντησε άμεσα στο προβάδισμα της Μάλμε. Στο 75’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Μπάμπα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η Μάλμε προσπάθησε να πιέσει και ο ΠΑΟΚ να παγώσει όσο μπορεί το ρυθμό, τελικά ο Δικέφαλος το κατάφερε και έφυγε από τη Σουηδία με το 2-2 και όλα θα κριθούν στην Τούμπα.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Μάλμε: Ντάλιν, Λάρσεν, Γιάνσον, Ζέτερστρεμ, Μπουσανέλο, Μπολίν (Αλί 83’), Γιόνσεν, Πένια, Νανάσι, Τελίν, Μποτχάιμ (Κρίστιανσεν 65’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά 73’), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ 73’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 83’), Τάισον, Μπράντον (Τισουντάλι 69’).

MVP:

Θα μπορούσε να είναι ο Νανάσι, αλλά ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έκανε μεγάλη εμφάνιση, με καθοριστικές και εντυπωσιακές αποκρούσεις που κράτησαν τον ΠΑΟΚ όρθιο στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Όλα για τον ΠΑΟΚ κρίθηκαν στο γκολ του Ράχμαν Μπάμπα. Ο Δικέφαλος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το 2-2 και πλέον η πρόκριση στην καυτή Τούμπα είναι στο χέρι του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!