Στα 6 δισ. δολάρια ανέβηκε η πρόταση του σεΐχη του Κατάρ για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
i

© Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto via Getty Images

Στα 6 δισ. δολάρια ανέβηκε η πρόταση του σεΐχη του Κατάρ για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τόπας 12:25 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 14.08.2024

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, ο οποίος είναι διατεθειμένος να προσφέρει έξι δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά του κλαμπ.

Όπως ανακοίνωσε το Reuters, το Κατάρ -μέσω κοινοπραξίας με επικεφαλής τον Σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, βρίσκεται στα πρόθυρα της έναρξης αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την απόκτηση του αγγλικό κλαμπ.

Οι συζητήσεις για την εξαγορά των «κόκκινων διαβόλων» βρίσκονται σε εξέλιξη και η ανακοίνωσή της ενδέχεται να γίνει σύντομα, εάν έρθουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές. Η έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων θα αντιπροσώπευε σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις, ενώ επιβεβαιώνεται ότι η υποψηφιότητα του Κατάρ κρατά το σκοινί σε σύγκριση με αυτή της Ineos, μετά από αρκετούς μήνες μάχης μεταξύ των δύο.

Συγκεκριμένα, η προσφορά του Κατάρ αντιμετωπίζεται επί του παρόντος από τους Γκλέιζερς πιο ευνοϊκά από την προσφορά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ, ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής χημικών INEOS. Η προσφορά του Ράτκλιφ προβλέπει ότι οι Γκλέιζερς θα διατηρήσουν κάποιο ενδιαφέρον για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μια συμφωνία αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο του αθλητισμού, μετά από μια πώληση παρόμοιου μεγέθους των Ουάσινγκτον Commanders, ομάδα της National Football League νωρίτερα φέτος. Επιπλέον, μια πώληση για περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα αποτιμούσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε πάνω από 10 φορές τα ετήσια έσοδα του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το League Cup υπό τον Έρικ τεν Χαγκ αυτή τη σεζόν, αλλά η τρίτη θέση της στο πρωτάθλημα, 14 βαθμούς πίσω από τους μεγάλους αντιπάλους και την νικήτρια του τρεμπλ Μάντσεστερ Σίτι, υπογραμμίζει την κλίμακα της ανατροπής που απαιτείται.