Με πρωταγωνιστή τον ΜακΤόμινεϊ η Γιουνάιτεντ πήρε το ντέρμπι με την Τσέλσι
i

©PrtScr

Με πρωταγωνιστή τον ΜακΤόμινεϊ η Γιουνάιτεντ πήρε το ντέρμπι με την Τσέλσι

Ιάσονας Τσίλης 00:18 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Premier League, επικρατώντας 2-1 της Τσέλσι, με τον Σκοτ Μακτόμινεϊ, να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα των «κόκκινων διαβόλων».

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το τρίποντο απέναντι στην Τσέλσι και συνέχισε την ανοδική της πορεία τον τελευταίο ενάμιση μήνα, πιάνοντας την Τότεναμ στην 5η θέση και τους 27 βαθμούς.

Το ξεκίνημα στο ντέρμπι ήταν... εκρηκτικό. Μόλις στο 3', ο Χόιλουντ μπήκε στην περιοχή και έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Σάντσες.

Τρία λεπτά αργότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε πεναλτι με χρήση VAR. Ο Μπρούνο Φερνάντες ωστόσο δεν εκτέλεσε άσχημα και ο Σάντσες απέκρουσε.

Στο 12' ήταν σειρά της Τσέλσι να απειλήσει, με τον Μούντρικ να σουτάρει από τα όρια της περιοχής και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά από το δοκάρι.

Η Μάνστσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 19' μετά από φάση διαρκείας, ο ΜακΤόμινεϊ έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Η Τσέλσι ζήτησε πέναλτι στο 25' σε πέσιμο του Στέρλινγκ, ωστόσο ο διαιτητής συνέχισε κανονικά το παιχνίδι. Στο 32', οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν απίθανη ευκαιρία με τον ΜακΤόμινεϊ να αστοχεί εξ' επαφής από τη μικρή περιοχή και τον Σάντσες να αποκρούει εντυπωσιακά.

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Δύο λεπτά μετά την ευκαιρία του ΜακΤόμινεϊ, ο Τζάκσον έφτασε σε θέση βολής μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, όμως το τελείωμα του ήταν αδύναμο και ο Ονάνα απέκρουσε εύκολα.

Η ομάδα του Ποτσετίνο συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με τον Μούντρικ να εκτελεί άψογα από διαγώνια θέση και τη μπάλα να περνάει ξανά πολύ κοντά στο κάθετο δοκάρι του Ονάνα.

Τελικά η πίεση της Τσέλσι απέδωσε καρπούς και οι «μπλε» ισοφάρισαν στο 45. Ο Μούντρικ έδωσε τον Κόουλ Πάλμερ ο οποίος κινήθηκε παράλληλα στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο χαμηλό σουτ νίκησε τον Ονάνα και έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με την Τσέλσι να είναι αυτή που απείλησε πρώτη στο 49', ξανά με τον Νίκολας Τζάκσον, ο οποίος έπιασε μια κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55' ο Γκαρνάτσο μετά από ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε ένα σουτ το οποίο όμως, ήταν λίγο άστοχο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τον έλεγχο του παχνιδιού από εκείνο το σημείο και έπειτα και έφτασε σε δεύτερο γκολ, ξανά με τον ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά, μετά από ωραία σέντρα του Γκαρνάτσο.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκαρνάτσο πήρε να γίνει από δημιουργός εκτελεστής, όμως ο Ντισασί «του πήρε τη μπουκιά απ' το στόμα», με παλικαρίσιο τάκλιν, ενώ είχε βγει τετ α τετ με τον Σάντσες. Η ομάδα του Τεν Χαχ δεν οπισθοχώρησε και κυνήγησε το 3ο γκολ που θα της «κλείδωνε» τη νίκη. 'Έφτασε ξαναά κοντά στο να το πετύχει στο 80', μετά από συνεργασία Ρεγκιλόν και Γκαρνάτσο, το τελείωμα όμως του δεύτερου ήταν άστοχο.

Η Τσέλσι έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 90' με την κεφαλιά του Μπρόγια να βρίσκει στο δοκάρι και το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας μια πολύ σημαντική νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ανέβηκε στους 27 βαθμούς και έπιασε την Τότεναμ στην 5η θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (16ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ