Νέα απολογία από τη PGMOL αυτή τη φορά προς τη Μάντσεστερ Σίτι για το λάθος του Χούπερ στον αγώνα με την Τότεναμ

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Νέα απολογία από τη PGMOL αυτή τη φορά προς τη Μάντσεστερ Σίτι για το λάθος του Χούπερ στον αγώνα με την Τότεναμ

Δημήτρης Χούπης 10:40 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 14.08.2024

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Αγγλίας απολογήθηκε προς τη Μάντσεστερ Σίτι για τη λάθος απόφαση του Σάιμον Χούπερ να μην αφήσει πλεονέκτημα μια φάση στην οποία ο Γκρίλις έβγαινε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Τότεναμ.

Η διαιτησία στην Αγγλία έγινε για ακόμα μια αγωνιστική μεγάλο θέμα συζήτησης. Αυτή τη φορά «θύμα» των λανθασμένων αποφάσεων έγινε η Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα ο Σάιμον Χούπερ δεν άφησε πλεονέκτημα σε μία φάση που ο Γκρίλις έβγαινε μόνος του σε μία από τις τελευταία στιγμές του αγώνα με την Τότεναμ.

Η απόφαση αυτή έφερε και την έξαλλη αντίδραση των παικτών της Σίτι και ειδικότερα του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος φώναζε «στη μούρη» του διαιτητή. Λίγες μέρες μετά τον αγώνα ο υπεύθυνος της Επιτροπής Διαιτησίας στην Αγγλία, Χάουαρντ Γουέμπ απολογήθηκε για τη λάθος απόφαση του Χούπερ. 

«Είναι ένα επίσημο λάθος. Ως επίσημος οργανισμός, πρέπει πάντα να κοιτάμε τη θετική επίδραση του αγώνα, προσπαθώντας να προσδιορίσουμε καταστάσεις, όταν κάποιος μπορεί να αφήσει το παιχνίδι να παιχτεί και ο Χούπερ συνήθως είναι καλός σε αυτού του είδους αποφάσεις.  

Σε αυτή την περίπτωση, βλέπει ένα καθαρό φάουλ από τον Έμερσον στον Χάαλαντ και είναι στο κέντρο, με την μπάλα να φεύγει. Κάνει τη δύσκολη δουλειά και διστάζει για μια στιγμή να δει αν είναι δυνατό να αφήσει το πλεονέκτημα. Το κατάλαβε περνώντας από το μυαλό του ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, απερίσκεπτη, δίνοντας προσοχή στον Έμερσον», ήταν τα λόγια του Γουέμπ.