Μαρέσκα: «Ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου»

Έντσο Μαρέσκα

i

© prtscr

Μαρέσκα: «Ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:25 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 14.08.2024

Ο Έντσο Μαρέσκα έσταξε... μέλι για τον Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την παρουσίασή τους ως ο νέος προπονητής της Λέστερ.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στη «Gazzetta dello Sport» μετά την πατουσίασή του ως ο νέος τεχνικός της Λέστερ, ο Έντσο Μαρέσκα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Συγκεκριμένα, ο άλλο παίκτης του Ολυμπιακού, που μαζί με τον Πεπ κατέκτησε το τρεμπλ, χαρακτήρισε τον Καταλανό ως τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, ενώ αποθέωσε και τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, ένας μαέστρος που όμοιός του δεν υπάρχει και για αυτόν ο κάθε μουσικός είναι θεμελιώδης και φροντίζει ώστε όλοι να αισθάνονται άνετα και να αποδίδουν όσο καλύτερα μπορούν. Είτε είναι ποδοσφαιριστής, είτε προπονητής, είτε μόλις ήρθες για δουλέψεις στην αποθήκη. Η αρμονία είναι απαιτούμενη και χαρακτηρίζει όλη την ομάδα».

Για την κίνησή του να βάλει τον Στόουνς στο κέντρο: «Ήταν η καθοριστικότερη κίνησή του στη σεζόν μας. Μας έδωσε ισορροπία, στιβαρότητα και ασφάλεια. Ο Πεπ είχε βάλει και στο παρελθόν αμυντικούς να παίξουν στο κέντρο, τον Ντελφ, τον Ζιντσένκο, τον Κανσέλο. Με τον Στόουνς κατάφερε να το κάνει και με σέντερ μπακ. Χρησιμοποιεί τα όπλα που έχει στη διάθεσή του. Δύο χρόνια πριν κατέκτησε την Premie League με 12 βαθμούς διαφορά από τη Γιουνάιτεντ και με τον Γκιντογκάν πρώτο του σκόρερ, με 13 γκολ. Ο Χάαλαντ έβαλε 36. Ο Πεπ προσαρμόζεται στους παίκτες που διαθέτει. Η ορχήστρα του δίνει παράσταση κάθε βράδυ και ανανεώνεται. Για μένα, η συνεργασία μας ήταν μια φανταστική εμπειρία».

Για τον Χάαλαντ: «Είναι ένα πολύ καλό παιδί, που δεν πετάει στα σύννεφα. Φροντίζει το σώμα του και είναι ένας φανταστικός επιθετικός. Σκοράρει γκολ που πρέπει να σκοράρει, αλλά και κάποια που δεν περιμένεις να στείλει την μπάλα στα δίχτυα».

Μετά την άκρως επιτυχημένη σεζόν ως βοηθός του Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, στόχος του Έντσο Μαρέσκα είναι να επαναφέρει τη Λέστερ στα σαλόνια της Premier League μετά τον υποβιβασμό της στην Championship.