Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει για την Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της δίκης για τις 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων της Premier League

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει για την Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της δίκης για τις 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων της Premier League

Κώστας Τόπας 13:48 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 14.08.2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ημερομηνία για τη δίκη για τις 115 κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση οικονομικών κανόνων.

Η Μάντσεστερ Σίτι έμαθε την ημερομηνία κατά την οποία ο σύλλογος θα διεκδικήσει την τελική ακρόαση για τις 115 κατηγορίες της στην Premier League. κάτι που είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη σε 11 μήνες στην υπόθεση που θα καθορίσει το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο Ρίτσαρντ Μάστερς, ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, αποκάλυψε ότι έχει συμφωνηθεί ένα χρονοδιάγραμμα. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ανακοίνωση από τότε που επιβλήθηκαν οι κατηγορίες από την Premier League τον Φεβρουάριο του 2023. Σύμφωνα με την «Telegraph» θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, καμία πλευρά δεν ήταν διατεθειμένη να συζητήσει οποιοδήποτε μέρος της υπόθεσης. 

Όλες οι αποφάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Premier League, σύμφωνα με τους κανονισμούς του πρωταθλήματος. Και οι δύο πλευρές - η Σίτι και η Premier League - είναι πιθανό να ειδοποιηθούν πριν από τη δημοσίευση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πολίτες κατηγορήθηκαν από την επιτροπή δεοντολογίας του αγγλικού πρωταθλήματος ότι διέπραξαν 115 οικονομικές παραβάσεις. Η έρευνα ξεκίνησε το 2018, αλλά πηγαίνει πίσω στο 2009 όταν φέρεται να άρχισαν τα αδικήματα της Μάντσεστερ Σίτι. Η ανεξάρτητη επιτροπή διεξήγαγε την έρευνα και η ομάδα του Μάντσεστερ είχε χρόνο να ασκήσει έφεση. Φαίνεται ότι το θέμα επρόκειτο να διαρκέσει για πάντα, αλλά τώρα όλα αναμένεται να ξεκαθαριστούν τις επόμενες ημέρε.ς

«Υπάρχει ημερομηνία για την υπόθεση, αλλά δεν μπορώ να σας πω πότε είναι, γιατί είναι εμπιστευτική», διαβεβαίωσε ο Ρίτσαρντ Μάστερς.