Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι βλέπει... υποβιβασμό

Μάντσεστερ Σίτι

i

Μάντσεστερ Σίτι/©Intime

Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι βλέπει... υποβιβασμό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:47 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 14.08.2024

Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι προχώρησε σε... αποκαλύψεις.

Όπως έγινε γνωστό πριν μερικές ώρες, η Μάντσεστερ Σίτι έμαθε την ημερομηνία κατά την οποία ο σύλλογος θα διεκδικήσει την τελική ακρόαση για τις 115 κατηγορίες της στην Premier League. κάτι που είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη σε 11 μήνες στην υπόθεση που θα καθορίσει το αγγλικό ποδόσφαιρο. 

Ο Ρίτσαρντ Μάστερς, ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, αποκάλυψε ότι έχει συμφωνηθεί ένα χρονοδιάγραμμα. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ανακοίνωση από τότε που επιβλήθηκαν οι κατηγορίες από την Premier League τον Φεβρουάριο του 2023. 

Σύμφωνα με την «Telegraph» θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, καμία πλευρά δεν ήταν διατεθειμένη να συζητήσει οποιοδήποτε μέρος της υπόθεσης.

Με αφορμή όλες αυτές τις εξελίξεις, ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του συλλόγου, Στέφαν Μπόρσον, παραχώρησε συνέντευξη στο «Talk Sport» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως αν οι υποψίες επιβεβαιωθούν, τότε ο υποβιβασμός είναι η μόνη λύση.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 

«Η κλίμακα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο (σ.σ σε σχέση με Έβερτον και Φόρεστ). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν αποδειχθούν αυτές οι κατηγορίες, αυτό θα καταλήξει τουλάχιστον σε υποβιβασμό. Υπάρχει η κατηγορία της συνωμοσίας με χρονικό άξονα που ανέρχεται ουσιαστικά σε μια δεκαετία.

Αν αποδειχθεί, τότε είναι πολύ σοβαρό. Κανείς δεν θα διαφωνούσε. Σας υπόσχομαι ότι πρόκειται για τον πιο βαρύ ισχυρισμό. Μου φαίνεται ωστόσο πολύ απίθανο ότι όλο αυτό έγινε σε βάθος δεκαετίας με τα άτομα και τις εταιρείες που εμπλέκονται. 

Θα είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση για οποιοδήποτε δικαστήριο να κρίνει ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός ατόμων ήταν ανέντιμοι με ψευδορκίες. Θα ήταν μια τεράστια απόφαση όχι μόνο εναντίον της Σίτι, αλλά και τρίτων μελών, όπως ηγετικά στελέχη εταιρειών και ξένων κρατών».