Για δεύτερη φορά η Σίτι κέρδισε αγώνα με το λιγότερο ποσοστό κατοχής της μπάλας
i

Τζακ Γκρίλις/©Photo by Julian Finney/Getty Images/ideal Images

Για δεύτερη φορά η Σίτι κέρδισε αγώνα με το λιγότερο ποσοστό κατοχής της μπάλας

Κώστας Τόπας 13:47 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 20.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, έχοντας μόλις 36,4% ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Το ότι η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Εμιρεϊτς» για να πάρει το τρίποντο, ώστε να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή της Premier League δεν εκπλήσσει κανέναν. Η Άρσεναλ αποδείχθηκε άξιος αντίπαλος, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βάλει «φρένο» στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα και στο τέλος γνώρισε την ήττα με 3-1. 

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ναι μεν είχε τον περισσότερο χρόνο με την μπάλα στα πόδια της, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε αρκετά γκολ την κατοχή της. Ενδεικτικό μάλιστα, ότι η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε με το τρίποντο από το Λονδίνο, έχοντας μόλις 36,4% κατοχή της μπάλας. Με αυτό το ποσοστό όμως βρήκε τρεις φορές δίχτυα και στο τέλος χαμογέλασε.

Αυτό είναι το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό κατοχής της μπάλας στην εποχή του Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι. Οπως επίσης ήταν και η πρώτη νίκη με τη λιγότερη κατοχή στην ιστορία της Premier League, αφού το 34,66% που είχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2016-17, που έληξε νικηφόρα για τους Πολίτες (3-1), ήταν στο Champions League.

Κόντρα στην Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι ήξερε πώς να χειριστεί το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο οι «κανονιέρηδες»πήραν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν σε μέγιστο βαθμό και οι παίκτες του Γκουαρδιόλα περίμεναν πίσω από τη μεσαία γραμμή. Στο τέλος του πρώτου 45λεπτου η κατοχή του ήταν στο 40%, ενώ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα το ποσοστό για την Σίτι έφτασε μέχρι και στο 24%!

Πάντως, οι πρωταθλητές Αγγλίας δημιούργησαν ελαφρώς καλύτερες ευκαιρίες από την Άρσεναλ. Τελείωσαν την αναμέτρηση με 1,75xGoals, ξεπερνώντας το 1,62xGoals των αντιπάλου τους. Με άλλα λόγια, λόγω των ευκαιριών, το ματς θα μπορούσε να λήξει ισόπαλο, αλλά η Σίτι εκμεταλλεύτηκε την αποτελεσματικότητά της, σκόραρε τρεις φορές και στο τέλος έφυγε με τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι της.