Ο Γκουαρδιόλα μιλούσε στο τηλέφωνο επί τρεις ώρες για να πείσει τον Μπέλιγχαμ να πάει στη Σίτι

Πεπ Γκουαρδιόλα & Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©Photo by Tim Goode/PA Images via Getty Images/Ideal Images

Ο Γκουαρδιόλα μιλούσε στο τηλέφωνο επί τρεις ώρες για να πείσει τον Μπέλιγχαμ να πάει στη Σίτι

Κώστας Τόπας 14:44 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 14.08.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήθελε απεγνωσμένα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Μάντσεστερ Σίτι γι' αυτό και το περασμένο καλοκαίρι μιλούσε για ώρες με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό ώστε να τον πείσει να φορέσει τη φανέλα των Πολιτών.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προσπάθησε να πείσει τον Τζουντ Μπέλινγχαμ να υπογράψει στη Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι μέσω μιας τρίωρης τηλεφωνικής συνομιλίας, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το κανάλι «Ser». Ο αγγλικός σύλλογος ήταν χέρι-χέρι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα για την απόκτηση του 20χρονου Άγγλου μέσου, αλλά οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί οι οποίο τελικά πήραν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.

Κι αυτό χάρη σε μια δουλειά στη σκιά για μήνες με επικεφαλής τον, Ζούνι Κάλαφατ, διευθυντή ποδοσφαίρου, και τον Χοσέ Άνχελ Σάντσες, γενικό διευθυντή της Ρεάλ. Σύμφωνα με την «Ser», η Μάντσεστερ Σίτι, γνωρίζοντας ότι η Ρεάλ ήταν μπροστά στις διαπραγματεύσεις, κατέφυγε στην ικανότητα του Γκουαρδιόλα να ανατρέψει την μεταγραφή. Κατά τη διάρκεια της μακράς συνομιλίας μεταξύ Γκουαρδιόλα και Μπέλιγχαμ, ο Καταλανός προπονητής προσπάθησε να του κάνει να καταλάβει ότι το έργο της Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη (πέρυσι κέρδισε το τρεμπλ) ενώ στη Μαδρίτη, θα είχε δυσκολίες να είναι βασικός, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Επιπλέον, ο Πεπ Γκουαρδιόλα του εξήγησε τη διαφορά μεταξύ Premier League  και La Liga και τα πλεονεκτήματα της επιστροφής στη χώρα του, όπου το πρωτάθλημα έχει πολύ υψηλότερο επίπεδο και διεθνή προβολή από το ισπανικό, και τον διαβεβαίωσε για πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του. Ενώ επίσης, ο τεχνικός των Πολιτών του τόνισε ότι θα έχει καλύτερο μισθό.

Τέλος, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα και παρά όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν, ο Γκουαρδιόλα κατάλαβε ότι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είχε ήδη πάρει την απόφαση να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης κι έτσι του ευχήθηκε καλή τύχη στη νέα του ομάδα.