Η Μάντσεστερ Σίτι θυμίζει... νοσοκομείο ενόψει Λίβερπουλ

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© Intime

Η Μάντσεστερ Σίτι θυμίζει... νοσοκομείο ενόψει Λίβερπουλ

Ιάσονας Τσίλης 11:41 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 14.08.2024

Μπορεί το ντέρμπι μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να απέχει πάνω από μια εβδομάδα, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει να αντιμετωπίσει αρκετά ζητήματα, με πολλούς ποδοσφαιριστές να ταλαιπωρούνται από τραυματισμό και τον ίδιο να προσπαθεί να καταστρώσει τα πλάνα του με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Το απουσιολόγιο της Μάντσεστερ Σίτι για το μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ είναι αρκετά μεγάλο και ο προβληματισμός έντονος για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντε Μπρόινε, Στόουνς, Γκόμεθ, Ακέ, ενώ στην εν λόγω λίστα προστέθηκε και ο Νούνες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά το συγκλονιστικό και παράλληλα... εξοντωτικό 4-4 απέναντι στην Τσέλσι, προέκυψαν δύο νέα προβλήματα. Ο Κόβασιτς και ο Έντερσον αποκόμισαν τραυματισμούς από το παιχνίδι της Κυριακής και θεωρούνται εξαιρετικά αμφίβολοι για τον αγώνα με τους «ρεντς».

Η ατυχία όμως για τον Πεπ και τη Σίτι δεν σταμάτησε εκεί. Ο Ρόδρι ήταν εκτός αποστολής στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Κύπρο και ο λόγος ήταν κάποιες ενοχλήσεις που ένιωσε στην προπόνηση. Η κατάσταση του ωστόσο δεν χρήζει σοβαρής ανησυχίας και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

Αποτελεί άλλωστε ίσως τον πιο κομβικό παίκτη των «πολιτών», κάτι που φάνηκε έντονα στα τρία παιχνίδια που απουσίασε λόγω τιμωρίας, στα οποία η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε απολογισμό τρεις ήττες.

Το τελειωτικό χτύπημα όμως για τον Καταλανό τεχνικό, ήρθε χθες (16/11). Στην αναμέτρηση της Νορβηγίας με τα Νησιά Φερόε, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση.

Ο γιατρός της Εθνικής Νορβηγίας, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση του Χάαλαντ, τονίζοντας ότι είναι παρόμοιος με εκείνον που υπέστη στις αρχές του μήνα.

Η κατάσταση του επιθετικού της Σίτι θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο προς το παρόν η συμμετοχή του στο ντέρμπι κορυφής με τη Λίβερπουλ θεωρείται αμφίβολη.