Ο Ρόδρι πιστώνει την προσωπική του επιτυχία σε μεγάλο βαθμό στον Γκουαρδιόλα

Ρόδρι

i

© Intime

Ο Ρόδρι πιστώνει την προσωπική του επιτυχία σε μεγάλο βαθμό στον Γκουαρδιόλα

Ιάσονας Τσίλης 17:48 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 14.08.2024

Ο Ρόδρι, αναφέρθηκε στο πόσο έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του ως ποδοσφαιριστής, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, λέγοντας ότι τον βοήθησε να φτάσει σε επίπεδα που δεν είχε φανταστεί.

Ο Ρόδρι είναι ένας εκ των 30 υποψηφίων για τη χρυσή μπάλα, μετά την καταπληκτική σεζόν που διήνυσε με τη Μάντσεστερ Σίτι, κατακτώντας το τρεμπλ.

Ο ίδιος ήταν από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές, με αποκορύφωμα τον τελικό του Champions League, όπου πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και αναδείχθηκε παράλληλα, κορυφαίος του αγώνα.

Ο Ισπανός μέσος, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια έχει εκτοξεύσει την απόδοση του και έχει εξελιχθεί στον καλύτερο κατά πολλούς ποδοσφαιριστή στη θέση του. Αυτό, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το πόσο πολύτιμος είναι για τη Σίτι, φαίνεται και απ' το γεγονός ότι στα τρία παιχνίδια που έλλειψε, η ομάδα του Μάντσεστερ υπέστη ισάριθμες ήττες και γενικότερα το ποσοστό νικών της με τον Ρόδρι είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο, όταν εκείνος απουσιάζει.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι ο προπονητής με τη μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα μου. Με ανέβασε σε ένα επίπεδο που δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να φτάσω. Όταν συνηθίζεις να είσαι μαζί του, πολλές φορές σκέφτεσαι ''Οι αντίπαλοι γιατί δεν το κάνουν αυτό;''. Βλέπω τα πάντα πιο εύκολα. Είναι σαν να σου δίνει μια έξτρα εργαλειοθήκη και να έχεις πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους σου.

Ρόδρι για τη Χρυσή Μπάλα: «Δεν είμαι αρκετά εμπορικός, με ανησυχούν πράγματα που μπορώ να ελέγξω»
PREMIER LEAGUE

15:04 - 19.10.2023

Ρόδρι για τη Χρυσή Μπάλα: «Δεν είμαι αρκετά εμπορικός, με ανησυχούν πράγματα που μπορώ να ελέγξω»

Ο Ρόδρι μιλώντας σε μια εκπομπή αναφέρθηκε στη Χρυσή Μπάλα, λέγοντας πως δεν είναι αρκετά εμπορικός για την κερδίσει, ενώ την ίδια ώρα σχολίασε πως αυτό που τον απασχολεί είναι να κερδίζει τρόπαια.

Αυτό που ξεχωρίζω περισσότερο, είναι η ικανότητα που έχει να εκμεταλλεύεται καλύτερα τους ανοικτούς χώρους, με λιγότερη κίνηση των παικτών. Είναι ελάχιστοι οι ποδοσφαιριστές τους οποίους δεν έχει ανεβάσει στην κορυφή».