Οπαδοί της Σίτι φώναζαν προσβλητικά συνθήματα για τον Μπόμπι Τσάρλτον (vid)

Οπαδοί της Σίτι φώναζαν προσβλητικά συνθήματα για τον Μπόμπι Τσάρλτον (vid)

Κώστας Τόπας 09:46 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι καταδίκασε τα ντροπιαστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μπράιτον, από μερίδα οπαδών της, τα οποία προσέβαλαν τον Μπόμπι Τσάρλτον.

Η Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι θα αναλάβει δράση αφού ακούστηκε μερίδα οπαδών να τραγουδάει προσβλητικά τραγούδια κατά του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου που πέθανε το Σάββατο (21/10) σε ηλικία 86 ετών.

Η Σίτι καταδίκασε τα συνθήματα που ακούστηκαν στο «Έτιχαντ» κατά τη διάρκεια του αγώνα της στην Premier League εναντίον της Μπράιτον, την οποία κέρδισε με 2-1. Η διοργανώτρια αρχή τόνισε ότι «απογοητεύτηκε» από τις προσβλητικές φωνές των οπαδών της Σίτι μετά τον θάνατο του Μπόμπι Τσάρλτον: «Ο Μπόμπι είναι σε κουτί (σ.σ.φέρετρο)».

Στην ανακοίνωσή της, η Μάντσεστερ Σίτι είπε ότι ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένη» από τις «αναφορές για προσβλητικές φωνές εναντίον του Σερ Μπόμπι Τσάλρτον, από έναν μικρό αριθμό οπαδών.

Οι κορυφαίες στιγμές του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (vids)
PREMIER LEAGUE

12:07 - 22.10.2023

Οι κορυφαίες στιγμές του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (vids)

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον δεν βρίσκεται πια μαζί μας ωστόσο η ιστορία που αφήνει πίσω του είναι μεγάλη. Από το αεροπορικό δυστύχημα του 1958 μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και της Χρυσής Μπάλας...

«Ο σύλλογος καταδικάζει αυτές τις φωνές με τον πιο έντονο τρόπο και ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη από την οικογένεια και τους φίλους του σερ Μπόμπι, καθώς και από όλους τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», ανέφερε η Σίτι στη δήλωσή της, η οποία μάλιστα ερευνά το περιστατικό: «Η ομάδα ασφαλείας μας μελετά πλάνα ασφαλείας... Συνεχίζουμε να κάνουμε έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τα άτομα που εμπλέκονται, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την έκδοση διαταγών απαγόρευσης».

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, απέτισε τον ιδιαίτερο φόρο τιμής στον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. «Όταν ο Μπόμπι Τσάρλτον κρέμασε τα παπούτσια του, μόλις γεννήθηκα, αλλά μπόρεσα να δω τα κυριότερα σημεία του. Η καρδιά μου είναι στην οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη δική του και σε όλη την Αγγλία", είπε ο Ισπανός τεχνικός. "Παίκτες και προσωπικότητες του διαμετρήματος του Sir Bobby ενσαρκώνουν το πνεύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου με τρόπο που λίγοι μπορούν να ταιριάξουν. Ο Μπόμπι Τσάρλτον συμβόλιζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το αγγλικό ποδόσφαιρο με έναν τρόπο που ελάχιστοι έχουν κάνει», είπε ο Πεπ.