Σκέψεις για αύξηση χωρητικότητας του Etihad στη Μάντσεστερ Σίτι
i

Μάντσεστερ Σίτι/ printscreen

Σκέψεις για αύξηση χωρητικότητας του Etihad στη Μάντσεστερ Σίτι

Sportal newsroom 10:26 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου της, επενδύοντας το ποσό των 340 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτοιμη να μεγαλώσει το Etihad Stadium είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Όπως αναφέρει η Daily Mail οι «πολίτες» έχουν μπει σε σκέψεις να μεγαλώσουν τη χωρητικότητα του γηπέδου της από 55.097 θέσεις που χωράει τώρα, σε 61.000. Το ποσό μάλιστα που λέγεται ότι θα επενδύσουν είναι στα 340 εκατομμύρια ευρώ.

Το Etihad έχει χαρακτηριστεί από την UEFA ως γήπεδο τεσσάρων αστέρων, έχοντας φιλοξενήσει και τον τελικό του τότε κυπέλλου UEFA του 2008 μεταξύ της Ρέιντζερς με τη Ζενίτ και τη ρωσική ομάδα να το κατακτάει. 

Από τη χρονιά (2008) που ο Σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιαχάν ανέλαβε τα ηνία των «πολιτών», έχει ρίξει αρκετό χρήμα. Κυρίως φυσικά σε μεταγραφές, μετατρέποντας κάπως έτσι τη Μάντσεστερ Σίτι από ομάδα mid-table, σε ομάδα που κυριαρχεί στην Αγγλία. Άλλωστε από το 2012 έχει κατακτήσει έξι Premier League, τέσσερα Λιγκ Καπ και ένα FA Cup.

Η μπλε μεριά του Μάντσεστερ στη σκιά των κατηγοριών για οικονομικές ατασθαλίες 

Την ίδια ώρα που οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι σκέφτονται πως θα χτίσουν το μέλλον της ομάδας, οι κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες ακόμα τους βαραίνουν. Συγκεκριμένα οι «πολίτες» έχουν κατηγορηθεί για πάνω από 100 οικονομικές παραβιάσεις το διάστημα από τον Σεπτέμβρη του 2009 μέχρι το τέλος της σεζόν του 2017-18. 

Οι κατηγορίες αφορούν κρυφά συμβόλαια σε παίκτες και προπονητές, ενώ οι τιμωρίες που μπορεί να δεχτούν είναι από αφαίρεση βαθμών, αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρι και αφαίρεση τίτλων. Παράλληλα λέγεται ότι όλη η υπόθεση μπορεί να κάνει να ολοκληρωθεί από δύο έως τέσσερα χρόνια.