Στην Σίτι πιστεύουν ότι ο Γκουαρδιόλα θα παραιτηθεί πριν τιμωρηθεί
i

Πεπ Γκουαρδιόλα/PrtScr

Στην Σίτι πιστεύουν ότι ο Γκουαρδιόλα θα παραιτηθεί πριν τιμωρηθεί

Κώστας Τόπας 09:30 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 20.08.2024

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Αγγλία στην Μάντσεστερ Σίτι θεωρούν πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του, προτού οι Πολίτες τιμωρηθούν για τις εκατοντάδες οικονομικές παραβάσεις τους.

Με αφαίρεση βαθμών μέχρι και με αποβολή από την Premier League κινδυνεύει η Μάντσεστερ Σίτι μετά τις εκατοντάδες οικονομικές παραβάσεις της. Οι κατηγορίες σχετίζονται με παραβάσεις από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως το τέλος της σεζόν 2017-18.

Ηδη ομάδες έχουν απαιτήσει την άμεση τιμωρία της Σίτι, τονίζοντας πως αν αποδειχθούν αυτές οι κατηγορίες, πρέπει να υπάρξει κατάλληλη τιμωρία κι αυτή είναι να υποβιβαστούν. Κι αυτό διότι πρόκειται για μια δεκαετία υποτιθέμενων καταχρήσεων και στόχος όλων είναι η Premier League να πράξει το σωστό.

Η εφημερίδα «Sun» αποκαλύπτει μάλιστα, ότι η Μάντσεστερ Σίτι αναμένει από τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παραιτηθεί πριν επιβληθούν κυρώσεις στους Πολίτες για τις περισσότερες από 100 παραβάσεις τους κατά του οικονομικού «Fair Play». Τον Μάιο του 2022 ο Γκουαρδιόλα είχε ήδη προειδοποιήσει τη Μάντσεστερ Σίτι: «Αν μου πουν ψέματα, την επόμενη μέρα δεν θα είμαι εδώ».

Ο δικηγόρος που ετοιμάζεται να προσλάβει η ομάδα ονομάζεται Λορντ Πάνικ Κέι Σι, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει μέχρι και τον Μπόρις Τζόνσον. Η αμοιβή του συνήθως είναι 400.000 ευρώ την εβδομάδα, ήτοι 1.6 εκατ. ευρώ τον μήνα. Ένα ποσό σχετικά μικρό, βέβαια, αν καταφέρει και γλυτώσει η Σίτι, αφού ο άλλος δρόμος είναι εκείνος του υποβιβασμού.