Συμφωνία της Σίτι με την Τσέλσι για Κόβασιτς

Ματέο Κόβασιτς

i

Photo by Visionhaus/Getty Images

Συμφωνία της Σίτι με την Τσέλσι για Κόβασιτς

Κώστας Τσιακλής • 13:21 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι θα ολοκληρώσει την πρώτη της καλοκαιρινή μεταγραφή αφού συμφώνησε με την Τσέλσι για την απόκτηση του Ματέο Κόβασιτς.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πρόσθεσε ακόμα ένα μέσο στη διάθεση του αφού η Μάντσεστερ Σίτι συμφώνησε σε όλα με την Τσέλσι για την απόκτηση του Ματέο Κόβασιτς.

Το καλοκαίρι στην Τσέλσι αναμένεται να είναι καυτό αφού η έλευση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο «Στάνφορντ Μπριτζ» έχει ήδη προκαλέσει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ομάδας. Ένας από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν είναι και ο Ματέο Κόβασιτς, τον οποίο θα αποκτήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η Μάντσεστερ Σίτι.

Όπως αναφέρει ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη μεταγραφή του παίκτη στο Μάντσεστερ έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ιταλός ρεπόρτερ ισχυρίζεται πως οι «πολίτες» θα καταβάλουν αρχικά τα 25 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα προστεθούν ακόμα πέντε εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους που θα ενεργοποιηθούν ανάλογα με το αν και πότε θα πάρει τίτλους η Μάντσεστερ Σίτι.

Στη συνέχεια ο Ρομάνο πρόσθεσε πως ο Κόβασιτς είχε συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ Σίτι εδώ και δύο εβδομάδες αφού ήθελε να μεταγραφεί μόνο σε αυτή. Ο 29χρονος άσος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις τις επόμενες μέρες και ακολούθως θα βγει και η επίσημη ανακοίνωση.

Η ομάδα του Μάντσεστερ προχώρησε σε αυτή τη μεταγραφή αφού αναμένει ακόμα την απόφαση του Ιλκάι Γκουντογκάν, του οποίου εκπνέει το συμβόλαιο του και δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Επιπλέον αμφίβολο παραμένει και το μέλλον του Μπερνάρντο Σίλβα, τον οποίο θέλει η Παρί Σεν Ζέρμεν.

Γκουαρδιόλα για σούπερ άσο της Σίτι: «Ας πάει και στη Γιουνάιτεντ, στη Σίτι δεν θα μείνει»
PREMIER LEAGUE

09:38 - 21.06.2023

Γκουαρδιόλα για σούπερ άσο της Σίτι: «Ας πάει και στη Γιουνάιτεντ, στη Σίτι δεν θα μείνει»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, απάντησε στον Τσάβι για τα λόγια του για τον Ζοάο Κανσέλο και είπε πως οι «πολίτες» δεν είχαν πρόβλημα ακόμα και να παραχωρήσουν τον Πορτογάλο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κόβασιτς αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 45 εκατομμύρια ευρώ από τον Ιούλιο του 2019. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει συνολικά 221 συμμετοχές με τη φανέλα των «μπλε», με απολογισμό έξι γκολ και 15 ασίστ. Τη φετινή περίοδο ο Κροάτης 37 εμφανίσεις με δύο γκολ και δύο ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως με την Τσέλσι ο Κόβασιτς έχει κατακτήσει ένα Champions League, ένα Europa League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα σούπερ καπ Ευρώπης.