Τα τυπικά απομένουν για τη μεταγραφή του Μάουντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μέισον Μάουντ

i

© PrtScr

Τα τυπικά απομένουν για τη μεταγραφή του Μάουντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:18 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 14.08.2024

Ο Μέισον Μάουντ θα περάσει ιατρικές εξετάσεις μέσα στις επόμενες ώρες και θα γίνει παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τη «βούλα».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Τσέλσι έχει βάλει μπρος στις αποχωρήσεις παικτών, με σκοπό την εκκαθάριση του ρόστερ. Ένας από αυτούς που είπαν «αντίο» είναι και ο Μέισον Μάουντ, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του συλλόγου σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, μέσα στις επόμενες ώρες ο 24χρονος Άγγλος θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα βάλει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο. Ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο ανέφερε πως το νέο συμβόλαιο του Άγγλου θα έχει ισχύ μέχρι το 2028, αλλά θα υπάρχει και οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «μπλε» του Λονδίνου αρχικά είπαν «όχι» σε τρεις προσφορές της Γιουνάιτεντ, ωστόσο το deal πραγματοποιήθηκε μετά την τελευταία προσφορά των «Κόκκινων Διαβόλων», η οποία φτάνει συνολικά τα 70 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Το συγκεκριμένο σίριαλ κράτησε αρκετές μέρες, από τη στιγμή που ο παίκτης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι και με δεδομένο ότι είχε ακόμα μόλις έναν χρόνο συμβολαίου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συγκεκριμένα ο Έρικ Τεν Χαχ τον ήθελε διακαώς, πίεσε για την απόκτησή του και η επιθυμία του έγινε πράξη.

O Μέισον Μάουντ που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, πραγματοποίησε την περσινή σεζόν 35 συμμετοχές, έχοντας τρία γκολ και έξι ασίστ, ενώ η καλύτερή του χρονιά ήταν το 2021/22, όταν σε 53 αγώνες είχε 13 γκολ και 16 ασίστ. Συνολικά με τη φανέλα της Τσέλσι, ο άσος των «μπλε» μέτρησε 195 εμφανίσεις, με απολογισμό 33 γκολ και 37 ασίστ.

Πλέον, οι μεταγραφικές αναζητήσεις της Γιουνάιτεντ εστιάζονται στην απόκτηση ενός επιθετικού και εφόσον ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν ανανεώσει, τότε θα κινηθεί πολύ δυναμικά και για έναν τερματοφύλακα τοπ επιπέδου, με τον Ονανά της Ίντερ να είναι αυτός που ακούγεται πιο έντονα από κάθε άλλη περίπτωση.