Μαουρίτσιο Σάρι: Γιατί συνδέεται, επίμονα, με τον Παναθηναϊκό;

Φωτ. IMAGO

Μαουρίτσιο Σάρι: Γιατί συνδέεται, επίμονα, με τον Παναθηναϊκό;

Λάμπρος Γκαραγκάνης 16:46 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 19.09.2024

Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή, ο Σάρι θεωρείται φαβορί για τον πάγκο της Μίλαν, όμως, εξακολουθεί, ακόμα, να… απασχολεί το όνομά του τον κόσμο των Πράσινων, αλλά και τον Τύπο.

Ήταν ένα από τα σίριαλ του καλοκαιριού, μια και η προοπτική να καθίσει στον πάγκο του Τριφυλλιού δημιούργησε μία άνευ προηγουμένου προσμονή στον κόσμο της αθηναϊκής ομάδας. Η προσπάθεια που έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος να αποσπάσει την υπογραφή του υπήρξε τεράστια. Ακόμα και οι πιο καχύποπτοι, για τα όσα γράφτηκαν ή ειπώθηκαν για τον Μαουρίτσιο Σάρι, δεν μπορούν να μην αποδεχτούν τι έγινε, μετά τη δήλωση του ιστορικού εκπροσώπου του Ιταλού, Αλεσάντρο Πελεγκρίνι.

Στις 11 Ιουνίου 2024, στον δημοσιογράφο Αλφρέντο Πεντούλα (πολύ κοντά στο περιβάλλον του Σάρι), δήλωσε τα εξής: «Νιώθω υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους της ομάδας που έκαναν τα πάντα για να φέρουν τον Μαουρίτσιο Σάρι στην Ελλάδα.

Ατζέντης Σάρι: «Ο Παναθηναϊκός μας έκανε "χρυσή" προσφορά, νιώθω την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:15 - 11.06.2024

Ατζέντης Σάρι: «Ο Παναθηναϊκός μας έκανε "χρυσή" προσφορά, νιώθω την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω»

Ο ατζέντης του Μαουρίτσιο Σάρι, Αλεσάντρο Πελεγκρίνι, μίλησε για την προσφορά του Παναθηναϊκού στον Ιταλό τεχνικό και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο άλλοτε προπονητής της Τσέλσι δεν είπε το «ναι» στους «πράσινους».

Μας εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις. Ήρθαν στην Ιταλία, μας γνώρισαν, έκαναν μία χρυσή προσφορά που ήταν πολύ σημαντική. Μόνο που αυτή τη στιγμή ο Σάρι βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο και δεν είναι σε θέση να φύγει από τη χώρα του. Ο Παναθηναϊκός πίεσε αθόρυβα και αξιοθαύμαστα, επαναλαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις το όνειρο να δώσει τα ηνία στον Σάρι.

Αναγκαστήκαμε να απορρίψουμε την πρόταση για τους λόγους που ανέφερα και ήταν σωστό να τους το τονίσουμε για να προχωρήσουν σε μία άλλη επιλογή. Είμαστε ευγνώμονες και ελπίζουμε ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει άλλη ευκαιρία καθώς ήταν εξαιρετικοί μαζί μας».

Στο κομμάτι τού «εδώ» ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Ντιέγκο Αλόνσο στις 10 Ιουνίου και τον παρουσίασε στις 11, την επόμενη ημέρα. Μέχρι λίγες ώρες πριν εξελισσόταν η τελευταία διαπραγμάτευση με τον Ιταλό προπονητή, σε συνάντηση στην Αθήνα, ανάμεσα σε σημαίνονται μέλη της διοίκησης του Τριφυλλιού και τους συνεργάτες του Σάρι (οικονομικό διευθυντή και νομικό επιτελείο).

Προφανώς, η άφθονη πληροφορία που διοχετεύτηκε από τα ελληνικά και τα ξένα ΜΜΕ, το γεγονός ότι ο 65χρονος είναι ακόμα χωρίς ομάδα και η ακατάσχετη προπονητολογία στον Παναθηναϊκό δημιουργούν ένα εύφορο έδαφος και καλλιεργούν την ελπίδα ότι ο Σάρι μπορεί να αντικαταστήσει τον Αλόνσο στον πάγκο. Αν ληφθεί τέτοια απόφαση από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, το επόμενο διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός έχει τον Αλόνσο, ο Σάρι περιμένει τη Μίλαν

Όλα τα παραπάνω αποτελούν καταγραφή γεγονότων. Ακόμα και η προοπτική να έρθει ο Σάρι στον Παναθηναϊκό είναι μία διαδικτυακή πραγματικότητα στα social media. Αλλά, για να μην τα ρίχνουμε όλα στον κόσμο, και στον Τύπο. Κάθε δήλωση του Σάρι, όπως η προ εβδομάδας συνέντευξη στη μεγάλη ιταλική εφημερίδα «Gazzeta dello Sport». Κάθε είδηση που αφορά τον Σάρι. Κάθε αναφορά στο όνομά του, φιλοξενείται στο διαδίκτυο, στα έντυπα και στα ραδιόφωνα.

Είναι άβολη η όλη κουβέντα και καθόλου πρέπουσα για τον Ντιέγκο Αλόνσο. Έναν επαγγελματία που, μέσα σε δέκα παιχνίδια, κρίνεται αυστηρά και εξαντλητικά. Με τους Πράσινους να έχουν χάσει βαθμούς στην Ελλάδα, αλλά να βρίσκονται ήδη σε ομίλους Conference League. Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή και πέραν των διάφορων φημών δεν προκύπτει καμία χειροπιαστή πληροφορία ότι, έστω, κάνει προεργασία για τον επόμενο.

Το ρεπορτάζ επιχειρεί να αποσαφηνίσει γιατί προκύπτει αυτή η συνεχής σύνδεση του ονόματος του Μαουρίτσιο Σάρι με τον Παναθηναϊκό… Είναι ευσεβείς πόθοι ορισμένων ή κάτι άλλο; Το τι ισχύει για το Τριφύλλι αναλύθηκε. Έκανε μία τεράστια προσπάθεια το καλοκαίρι, επιχειρώντας να λύσει, με επαρκή τρόπο, ακόμα και προσωπικά ζητήματα που κράτησαν, τελικά, τον Ιταλό στην πατρίδα του. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο, αυτός φαίνεται να περιμένει τη Μίλαν, αν οι «ροσονέρι» απομακρύνουν τον Πάουλο Φονσέκα. Μάλιστα, λογίζεται ως το φαβορί για τον πάγκο των Μιλανέζων, αν φύγει ο Πορτογάλος κόουτς.