Η δίκη για τον θάνατο του Μαραντόνα αναβάλλεται για τον Μάρτιο του 2025

Ντιέγκο Μαραντόνα

i

PrtScr

Η δίκη για τον θάνατο του Μαραντόνα αναβάλλεται για τον Μάρτιο του 2025

Κώστας Τόπας 08:47 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 13.09.2024

Η δίκη οκτώ εργαζομένων στον τομέα της υγείας που κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2025.

Η δίκη για τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή της Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου και στη συνέχεια την 1η Οκτωβρίου, αναβλήθηκε για δεύτερη συνεχή φορά και ορίστηκε για τις 11 Μαρτίου 2025, όπως ανέφεραν αυτή την Πέμπτη (12/09) δικαστικές πηγές.

Αυτό αποφασίστηκε από το Προφορικό Ποινικό Δικαστήριο του San Isidro (επαρχία του Μπουένος Άιρες), όπου παρακολουθεί την υπόθεση που διερευνά την υποτιθέμενη ιατρική αμέλεια στον θάνατο ενός από τα μεγαλύτερα είδωλα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, οκτώ άτομα κατηγορούνται και όλοι τους συνδέονται με τη φροντίδα που παρείχε στον πρώην διεθνή και πρώην προπονητή της Εθνικής Αργεντινής τα τελευταία του χρόνια.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για τον θάνατο του πρώην παίκτη της Μπόκα Τζούνιορς και της Νάπολι είναι ο νευροχειρουργός, η ψυχολόγος, ο ψυχίατρος και οι νοσοκόμες του, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης από οκτώ έως 25 χρόνια.

Ο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοήστις 25 Νοεμβρίου 2020, 25 ημέρες αφότου έκλεισε τα 60 του χρόνια, ως αποτέλεσμα «οξύ πνευμονικού οιδήματος δευτερογενούς στην επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας». Στην καρδιά του ανακαλύφθηκε επίσης «διατατική μυοκαρδιοπάθεια». 

Ο «Ντιεγκίτο» βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο, σε ένα νοικιασμένο σπίτι σε ένα πλούσιο προάστιο του Μπουένος Άιρες όπου είχε μεταφερθεί μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο. Η αιτία του θανάτου του προσδιορίστηκε ως καρδιακή προσβολή.