Μαρέσκα: «Ανάμεικτα τα συναισθήματα όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα - Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες»

Ο Ένζο Μαρέσκα.

Μαρέσκα: «Ανάμεικτα τα συναισθήματα όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα - Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 19:20 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:30 - 23.10.2024

Τις αναμνήσεις από την παρουσία του στην Ελλάδα κατέγραψε ο Ένζο Μαρέσκα στη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τι είπε ο προπονητής της Τσέλσι για το Τριφύλλι.

Αναλυτικά ο Ιταλός τεχνικός των Λονδρέζων μίλησε, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τους Πράσινους, για:

Για την παρουσία του στην Ελλάδα ως παίκτης του Ολυμπιακού: «Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Η σεζόν που είχα με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλή. Η τότε ομάδα μου ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Ήμουν εδώ, δυστυχώς, όταν έχασα έναν φίλο στο γήπεδο στη Σεβίλλη. Ήμασταν στην Αθήνα, όταν ο Πουέρτα έχασε τη ζωή του. Ανάμεικτα, λοιπόν, είναι τα συναισθήματά μου. Η σεζόν εδώ ήταν φανταστική, αλλά κάθε φορά που έρχομαι εδώ νιώθω λίγο λυπημένος. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, έχω δει αρκετά παιχνίδια με τον νέο προπονητή».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Ζοάο Φέλιξ: «Είναι πολύ καλός, τα πηγαίνει φανταστικά. Δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό, μόνο θετικά. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να παίζει το ίδιο καλά και σύντομα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες».

Για τον Τζόσουα Ατσεαμπόνγκ, που είναι εκτός ομάδας: «Νιώθω λίγο άσχημα για τον Τζος. Κάποια παιχνίδια θα ήταν ευκαιρία για αυτόν. Μιλήσαμε πριν λίγο καιρό για την κατάστασή του. Είχαμε καλή κουβέντα, αλλά έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε. Πραγματικά, νομίζω ότι ο Τζος είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει σπουδαίος. Είναι 18 ετών, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Στο μέλλον μπορεί να γίνει σημαντικός για την Τσέλσι. Πρέπει να βρούμε λύση για το συμβόλαιό του. Είναι κακή κατάσταση για αυτόν. Δεν ξέρω αν αυτοί που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα τον βοηθούν ή όχι. Πάντως, μου αρέσει πολύ».

Για την απουσία του Πάλμερ από την ευρωπαϊκή λίστα και την αμυντική κατάσταση της Τσέλσι: «Το είπα ήδη πολλές φορές. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε κάποιους παίκτες. Για την άμυνα που με ρωτήσατε, να πω ότι δεχόμαστε γκολ όπως όλες οι άλλες ομάδες. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, απέναντι στον Παναθηναϊκό, ελπίζω ότι δεν θα δεχτούμε».

Για το πότε ο Μούντρικ μπορεί να φτάσει στο φουλ των δυνατοτήτων του: «Προσπαθούμε να δουλέψουμε μαζί του. Θα γίνεται όλο και καλύτερος, δουλεύοντας μαζί μας. Είναι όπως ο Ζοάο Φέλιξ. Παίζει καλά, απλά αυτή την στιγμή υπάρχουν και άλλοι παίκτες που παίζουν καλά. Το σημαντικό είναι όταν πάρει την ευκαιρία, να την εκμεταλλευτεί».

Για το αν τον απασχολεί, στη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του, η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και για τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού: «Είμαι από την Ιταλία, ξέρω ότι είναι παρόμοια με την Ιταλία η ατμόσφαιρα. Δεν νομίζω ότι το περιβάλλον αυτό είναι καλύτερο ή χειρότερο από το "Άνφιλντ" της Λίβερπουλ, για παράδειγμα. Οι παίκτες είναι αρκετά καλοί για να το διαχειριστούν. Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα ο Τετέ. Επίσης, ο προπονητής ήταν στην Σεβίλλη. Συνολικά είναι καλή ομάδα. Έχει καλά σημεία και κάποια προβλήματα. Θα κάνουμε το καλύτερο».