Μαρινάκης: «Να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πρώτη 10αδα-12αδα» - Οι ατάκες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

i

© Intime

Μαρινάκης: «Να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πρώτη 10αδα-12αδα» - Οι ατάκες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:19 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:29 - 16.07.2024

Δηλώσεις ως πρόεδρος της Stoiximan Super League παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πριν την έναρξη της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος.

Στο βήμα ανέβηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Stoiximan Super League, παραχωρόντας δηλώσεις ως ο νέος πρόεδρος της λίγκας. Ο ίδιος μεταξύ άλλων στάθηκε στην αλλαγή ηγεσίας στο πρωτάθλημα αλλά και την ΕΠΟ, τονίζοντας πως αυτό αναμένεται να φέρει «μία νέα εποχη κανονικότητας».

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός στάθηκε και στους στόχους του ως ηγετικό στέλεχος του πρωταθλήματος, λέγοντας πως θέλει επί θητείας του να φτάσει η Ελλάδα στη 10η θέση της Ευρώπη. Αναφορά έκανε και στο ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης, λέγοντας πως εξετάζεται ένα σχέδιο το οποίο θα ωφελήσει τους πάντες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, με μεγάλη χαρά είμαστε εδώ για την κλήρωση. Ελπίζουμε ότι θα είναι μία εξαιρετική χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελείωσε μία χρονιά με ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε στο νήμα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και δύο ευρωπαϊκά τρόπαια για τον Ολυμπιακό. Και ο ΠΑΟΚ όσον αφορά την Ευρώπη αλλά και σε θέμα υποδομής, έχει αλλάξει επίπεδο, το ίδιο κι εμείς.

© Intime

Απ’ ότι ακούω και η ΑΕΚ θέλει να επενδύσει στα νέα παιδιά. Θα πρέπει να το κάνουμε όλοι συντονισμένα. Το ευρωπαϊκό επίπεδο αλλάζει επίπεδο και πρέπει να το πράξουμε κι εμείς. Τελευταία είδαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε το έπος του 2004. Τη φετινή ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε. Στόχος είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να φτάσει στη 10η θέση.

Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας γιατί με τη νέα μορφή των ευρωπαϊκών παίζει ρόλο ο συντελεστής. Σήμερα αρχίζει το πρωτάθλημα με νέο φορμάτ, το οποίο θα κάνει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος πιο ανταγωνιστικό. Ελπίζω ότι μαζί με το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει μία νέα εποχή κανονικότητας, με την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ και την ανασυγκρότηση στη λίγκα. Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.

Πρέπει να φτιάξουμε μία πραγματικότητα που θα εξασφαλίζει ισονομία. Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για κοινό τοπίο και σε αυτό θα πρέπει να βάλουμε και τη Super League 2, με λιγότερες ομάδες. Εύχομαι σε όλους δύναμη, καλές αντοχές».