Μαρινάκης: «Οι οργανωμένες ομάδες μπορούν να κατακτούν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα»

O Μαρινάκης

i

© Intime

Μαρινάκης: «Οι οργανωμένες ομάδες μπορούν να κατακτούν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:41 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 16.07.2024

Δηλώσεις στην κάμερα της Nova παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος στάθηκε στο μέλλον των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Στην κάμερα της Nova μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την κλήρωση της Stoiximan Super League. Ο ίδιος στάθηκε στην επιτυχία του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, ενώ υποστήριξε πως οι Πειραιώτες δεν θα είναι οι μόνοι που θα φτάσουν σε ευρωπαϊκή διάκριση. Παράλληλα, όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών μίλησε και πάλι για την κεντρική διαχείριση, βάζοντας και τη Super League 2 στο παιχνίδι.

© Intime

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Για την επιτυχία του Ολυμπιακού στο Conference League: «Θεωρώ ότι και φέτος θα έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Βλέπω ότι οι μεγάλες ομάδες κάνουν μεταγραφές υψηλού επιπέδου. Αυτό βοηθάει το ποδόσφαιρο. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα. Υπάρχουν σωστά οργανωμένες ομάδες. Αυτές όχι απλά μπορούν να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά μπορούν και να τα κατακτούν. 

Το είδαμε και στην αντρική μας ομάδα και τους νέους. Είδαμε και τον ΠΑΟΚ να έχει μία καλή πορεία. Ο ΠΑΟΚ πάει καλά και στις ακαδημίες, με παίκτες που ανταγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Το έχουμε δει και στον Ολυμπιακό με παίκτες όπως ο Τσιμίκας, ο Ρέτσος, ο Νικολάου κλπ. Αυτό μου δίνει ιδιαίτερη χαρά. Κάναμε το πρώτο βήμα και θα έρθουν και επιτυχίες από τις υπόλοιπες ομάδες». 

Για το νέο πρωτάθλημα: «Αλλάξαμε το φορμάτ και από τις θέσεις 1-4 θα έχουμε ντέρμπι. Μόνο ντέρμπι. Επίσης από τη θέση 5 έως την 8 θα παίξουν οι ομάδες για το μεγάλο έπαθλο και την Ευρώπη. Το άλλο που είναι σημαντικό είναι μία κεντρική διαχείριση, να βάλουμε και τη Super League 2. Γιατί αυτό είναι ένα χάλι. Βλέπω και το κλίμα από τους παράγοντες τον άλλων ομάδων το οποίο είναι ενωτικό». 

Για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού: «Τα 100 χρόνια είναι κάτι μεγάλο, θα το γιορτάσουμε με εκδηλώσεις. Προετοιμάζουμε διάφορα. Εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε τον Ολυμπιακό περισσότερο. Όταν βάζεις πήχη την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού στοχεύεις καπου καλύτερα. Πιστεύω πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν να διατηρηθείς στην κορυφή, εμείς θα πράξουμε το καλύτερο».