Μαρινάκης: «Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου» - Ποια είναι η προτεραιότητά του

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

© Intime

Μαρινάκης: «Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου» - Ποια είναι η προτεραιότητά του

Διονύσης Βερβελές 18:20 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:30 - 26.06.2024

Το μήνυμα του νέου προέδρου της Superleague και οι πρώτες του κινήσεις…

Νέος πρόεδρος της Superleague είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που λίγο μετά την εκλογή του, ευχαρίστησε όλες τις ομάδες και έστειλε το πρώτο του μήνυμα. «Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά αυτοδιοίκητο και μακριά από πολιτικούς και κυβερνήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά να προσθέσει: «Να πάμε σε μια καλύτερη μέρα για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος της Superleague Βαγγέλης Μαρινάκης, θα κινηθεί αρχικά άμεσα ώστε να έρθουν νέα έσοδα στο συνεταιρισμό. Επίσης, στόχος είναι να γίνει πιο συναρπαστικό το πρωτάθλημα, με νέο φορμάτ στα πλέι οφ (1-4, 5-8). Αυτό σημαίνει ότι με τις πέντε ομάδες στην Ευρώπη λόγω του νέου ranking, η «μάχη» στις θέσεις 5-8 θα δίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τέλος, στόχος είναι να πραγματοποιηθούν συνεργασίες με (τη νέα) ΕΠΟ και Super League 2, αλλά και UEFA και FIFA για να φτιαχτεί ένα επαγγελματικό πλαίσιο που θα οδηγήσει αρχικά το ελληνικό ποδόσφαιρο στο top 10 του ranking της UEFA.

Όλοι Euro LIVE για το συγκλονιστικό φινάλε του Group E και τον «τελικό» Τσεχία - Τουρκία

Νέος πρόεδρος της Stoiximan Super League ο Μαρινάκης, κέρδισε τον Αλαφούζο με 7-6

Νέος πρόεδρος της Stoiximan Super League θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος επικράτησε στις προεδρικές εκλογές της λίγκας του Γιάννη Αλαφούζου. Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε επτά ψήφους και κάπως έτσι πλέον θα βρίσκεται στα ηνία του συνεταιρισμού.

Τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρόλευκων» ψήφισαν οι ΠΑΕ Ατρόμητος, ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Βόλος, ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος έλαβε έξι ψήφους από τις υπόλοιπες ομάδες.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Άρης, η ΠΑΕ Λαμία, η ΠΑΕ Athens Kallithea, η ΠΑΕ Λεβαδειακός και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στήριξαν τον ιδιοκτήτη του «τριφυλλιού». Μοναδική ομάδα που δεν ψήφισε κανέναν ήταν ο Παναιτωλικός, ο οποίος έριξε λευκή ψήφο.