Η συνάντηση του Ηλιόπουλου με Ερντογάν και Τσαβούσογλου - Ποιος ήταν ο λόγος; (gallery)

Η συνάντηση του Ηλιόπουλου με Ερντογάν και Τσαβούσογλου - Ποιος ήταν ο λόγος; (gallery)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 14:55 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 10.06.2024

Σε... διπλωματικός αντιπρόσωπος μετατράπηκε πριν από έναν χρόνο ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, με αφορμή τη δωρεά του στην Τουρκία. Αυτή του εξασφάλισε μία συνάντηση με τον πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών, Μεχμέτ Τσαβούσογλου.

Ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου του 2023, δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν τη νότια Τουρκία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 54.000 πολιτών. Ο επερχόμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, είχε συμβάλλει έμπρακτα στην αποκατάσταση κάνοντας μία μεγάλη δωρεά.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας πίσω από τη «Seajets» είχε βγάλει από τα ταμεία του ένα ποσό ύψους ενός εκατ. ευρώ, το οποίο και δώρισε στον σεισμόπληκτο λαό της χώρας. Μία κίνηση που πολλοί χαρακτήρισαν εξαιρετική σε διπλωματικό επίπεδο, με αφορμή και το τεταμένο κλίμα που υπήρχε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μάλιστα, αυτή του η πράξη του εξασφάλισε μία συνάντηση την οποία ο Μάριος Ηλιόπουλος θα θυμάται για πάντα. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά τον σεισμό, ο άνθρωπος στον οποίο αναμένεται να παραχωρηθεί η ΑΕΚ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό εξωτερικό, Μεχμέτ Τσαβούσογλου.

Ο τελευταίος ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη της «Seajets», λέγοντας συγκεκριμένα πως: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερα συγκινητική και με νόημα κίνησή σας, την οποία εκτιμούμε ιδιαίτερα. Η δωρεά αυτή συμβολίζει την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αγάπη και τον ανθρωπισμό που είναι σημαντικό να έχει η Τουρκία και η Ελλάδα μεταξύ τους. Αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική και εποικοδομητική για τις δυο χώρες»

Ο Μάριος Ηλιόπουλος από πλευράς του είχε δηλώσει ότι: «Στην αρχαιότητα όταν η Ελλάδα έκλαιγε, η Ρώμη δεν χαιρόταν. Σήμερα που η Τουρκία κλαίει, η Ελλάδα δεν μπορεί να χαίρεται. Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Καχραμανμαράς και το Γκαζιαντέπ και πολλοί περισσότεροι σήμερα υποφέρουν από αυτή την καταστροφή. Αλληλεγγύη, Αγάπη, Σεβασμός και Ανθρωπιά. Προσφέρουμε 1 εκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των άστεγων οικογενειών.

Η Ελλάδα και η Τουρκία σε ειρηνικά και φιλικά πλαίσια μπορούν να είναι η δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου με προσόντα την Πολυμηχανία, τη Διπλωματία και τις Γεωγραφικές θέσεις των δύο Χωρών. Στις φυσικές καταστροφές όλοι πρέπει να δίνουμε το παρόν, με Αλληλεγγύη, γιατί το Σύμπαν παρακολουθεί τα πάντα και αποφασίζει. Επιθυμούμε και ονειρευόμαστε μια φιλική και προσοδοφόρα σχέση για τον Ελληνικό και τον Τουρκικό λαό, αφού ναι μεν έχουμε στο παρελθόν πολλά να μας χωρίζουν αλλά στο παρόν πολλά να μας ενώνουν, για ένα μέλλον εποικοδομητικό και για τους δύο λαούς. Εγώ, η οικογένειά μου και η Seajets βάλαμε τον πρώτο θεμέλιο λίθο προς αυτή την κατεύθυνση».