Το «θωρηκτό» Ford Fiesta των 650 ίππων και τα Supercars του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Ηλιόπουλου (vids)

Μάριος Ηλιόπουλος

Το «θωρηκτό» Ford Fiesta των 650 ίππων και τα Supercars του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Ηλιόπουλου (vids)

Κώστας Τόπας 13:30 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 11.06.2024

Το παλμαρέ του Μάριου Ηλιόπουλου, του νέου διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, είναι γεμάτο από διακρίσεις, νίκες και τίτλους από αγώνες αυτοκινήτων, ενώ αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι πως στοχεύει μόνο στην κορυφή και τους αρέσει ο υγιής ανταγωνισμός.

Την Δευτέρα (10/06) με προσωπική του δήλωση ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΑΕΚ μετά από 11 χρόνια αλλά και την μεταβίβαση της Ένωσης στον εφοπλιστή, Μάριο Ηλιόπουλο.

Ο Ιδιοκτήτης της Seajets, ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν από τους ανθρώπους που βοήθησε για να σωθούν άνθρωποι στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από έξι χρόνια. Και μάλιστα έλαβε μία πολύ σημαντική βράβευση για τη συνολική προσφορά του στους πληγέντες.

Παλαίμαχοι ΑΕΚ για Μελισσανίδη: «Ήσουν προστάτης και πατρική φιγούρα, πήρες την ΑΕΚ μεγάλη και την έκανες ακόμα μεγαλύτερη»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:31 - 11.06.2024

Παλαίμαχοι ΑΕΚ για Μελισσανίδη: «Ήσουν προστάτης και πατρική φιγούρα, πήρες την ΑΕΚ μεγάλη και την έκανες ακόμα μεγαλύτερη»

Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων της ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ευχαριστώντας τον για όσα προσέφερε στον σύλλογο, όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς εφοπλιστές της Ελλάδας και πριν από δύο μήνες, συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου, ενίσχυσε τον στόλο της Seajets με δύο ακόμα ταχύπλοα πλοία.

Όσο για την προσωπική του ζωή, ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι λάτρης των αυτοκινήτων. Ο επιχειρηματίας όχι απλά λατρεύει τους αγώνες ράλι, αλλά ο ίδιος αποτελεί και οδηγός με αρκετές διακρίσεις. Το... μικρόβιο μπήκε σε νεαρή ηλικία με σκοπό να ικανοποιήσει την αγάπη του για την ταχύτητα και την αδρεναλίνη. Μέχρι σήμερα ο πλοιοκτήτης έχει βραβευθεί ουκ ολίγες φορές. Ο κ. Ηλιόπουλος, μάλιστα, έχει και σελίδα στο Facebook για την ομάδα του στους αγώνες ράλι, η οποία και αριθμεί σχεδόν 14 χιλ. likes.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων και συγκεκριμένα στην κατηγορία Formula Saloon, σε αυτήν που τρέχουν τα πιο δυνατά αυτοκίνητα. Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει στα χέρια του ένα Ford Fiesta Rallycross με τρομακτική ισχύ που ξεπερνά τα 650 άλογα. Το συγκεκριμένο δεν είναι ένα απλό αγωνιστικό Fiesta, αλλά μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα που τρέχουν στην Ευρώπη.

Ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, είναι συλλέκτης με σπάνια αγωνιστικά κυρίως οχήματα. Μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή του μία Formula 1 της Minardi με την οποία έτρεχε ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν. Το συγκεκριμένο μοντέλο, μπορεί ο καθένας να την δει από κοντά καθώς βρίσκεται σε κοινή θέα στο ταχύπλοο World Champion Jet το οποίο ταξιδεύει στο Αιγαίο. Οπως επίσης, σε κοινή θέα και μέσα Seajets Super Star 2 βρίσκεται και μία Alfa Romeo Veloce.

Επιπλέον, ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει στην κατοχή του έχει ένα σπάνιο και μοναδικό στην Ελλάδα αγωνιστικό Audi R8 LMS. Με το συγκεκριμένο έχει τρέξει μία φορά στην ανάβαση Ριτσώνας ενώ η ιστορία του αυτοκινήτου περιλαμβάνει και νίκη στις 24 ώρες Le Man. Οπως στη διάθεσή του έχει και το σπάνιο eugeot 307 WRC  του πρώην δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC, Μάρκους Γκρόνχολμ.

Επίσης, στη συλλογή του έχει επίσης και ένα Citroen C4 WRC του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ με το οποίο ο Γάλλος πρωταθλητής έχει κερδίσει και το Ράλι Ακρόπολις. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα αυτοκίνητά που έχει στην κατοχή του.

Κι αυτό διότι, ο Μάριος Ηλιόπουλος διαθέτει αρκετά… αγωνιστικά Ford, καθώς με τη συγκεκριμένη μάρκα έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Επίσης ξεχωρίζει μία αγωνιστική Lamborghini Huracan, δύο VW Golf (1ης και 2ης γενιάς). Για τις καθημερινές του μετακινήσεις χρησιμοποιεί Porsche Cayenne, ενώ πολλές φορές κυκλοφορεί και με BMW M5.

Ο Ηλιόπουλος είναι ο πιο τυχερός νέος ιδιοκτήτης, στην ιστορία της ΑΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

10:12 - 11.06.2024

Ο Ηλιόπουλος είναι ο πιο τυχερός νέος ιδιοκτήτης, στην ιστορία της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ όπως πάντα έκανε ξανά το απίθανο και το απρόσμενο και πέρασε μέσα σε πολύ λίγες ώρες από μια εποχή σε μια καινούργια, μ’ όλα όσα έκτισε και έφτιαξε ο Μελισσανίδης να μένουν στον σύλλογο και να αποτελούν το πιο σπουδαίο κληροδότημα στον νέο «αφεντικό» αλλά και την πιο βαριά ευθύνη- Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ωστόσο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη συλλογή του και ονειρικά αυτοκίνητα, όπως Ferrari, Lamborghini, Porsche κ.ά.