Ο περίεργος κανονισμός που αναγκάζει τους Γκάλαξι να πληρώσουν άλλη ομάδα του MLS για να αποκτήσουν τον Ρόις

Μάρκο Ρόις

Ο περίεργος κανονισμός που αναγκάζει τους Γκάλαξι να πληρώσουν άλλη ομάδα του MLS για να αποκτήσουν τον Ρόις

Κώστας Τόπας 09:14 - 05.06.2024

Οι Λος Άντζελες Γκάλαξι θα χρειαστεί να καταβάλουν ένα ποσό χρημάτων σε αντίπαλη ομάδα της στο MLS, σε περίπτωση που αποκτήσει τον Μάρκο Ρόις, λόγω ενός περίεργου κανονισμού.

Το συμβόλαιο του Μάρκο Ρόις με την Μπορούσια Ντόρτμουντ λήγει στις 30 Ιουνίου κι έτσι θα αποχωρήσει από την Bundesliga μετά από 12 χρόνια θητείας στους Βεστφαλούς.

Ο Γερμανός μέσος έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι το Σάββατο (01/06), προερχόμενος από τον πάγκο στον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Γουέμπλεϊ. Αν και υπήρχαν στο τραπέζι προσφορές από τη Σαουδική Αραβία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η επόμενη μετακίνηση του 35χρονου προορίζεται να είναι το MLS, με μια σειρά από συλλόγους που πιστεύεται ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Θέζαρ Λουίς Μέρλο, ο Ρόις θα υπογράψει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι μέχρι το 2025 - με την επιλογή ενός επιπλέον έτους. Θα ακολουθήσει τα χνάρια των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Στίβεν Τζέραρντ και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Όμως, ενώ οι Λος Άντζελες Γκάλαξι δεν θα πληρώσουν αμοιβή καθώς θα είναι ελεύθερος, ένας κανόνας του MLS σημαίνει ότι η Σάρλοτ, που διευθύνεται από τον πρώην προπονητή της Άστον Βίλα, Ντιν Σμιθ, έχει χρέη.

Σύμφωνα με το «Athletic», η Σάρλοτ είχε προτεραιότητα να υπογράψει τον πρώην, πλέον, παίκτη της Ντόρτμουντ αφού εξασφάλισε τα «δικαιώματα ανακάλυψης» του. Κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα μπορεί να έχει το πολύ επτά παίκτες στη λίστα ανακάλυψης.

Αυτό σημαίνει ότι ότι οι ομάδες πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό στον σύλλογο που «ανακάλυψε» τη νέα υπογραφή τους, στην προκειμένη περίπτωση τον Ρόις. Και παρόλο που ο Γερμανός μέσος δεν έπαιξε ποτέ για αυτούς, η Σάρλοτ θα κερδίσει 350.000 δολάρια, λόγω αυτού του περίεργου κανονισμού.

«Μίλησα με τον Μάρκο Ρόις πριν από τον αγώνα του Champions League, έστειλα μήνυμα, δεν μιλήσαμε για την κίνηση τότε γιατί ήταν προφανώς συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, αλλά η Major League Soccer έχει πολύ καλές πιθανότητες να τον δει. του χρόνου ή το καλοκαίρι.

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια ομάδα, προσπαθώ ακόμα να τον πείσω, αλλά κάποια στιγμή εναπόκειται στον αθλητικό διευθυντή, Λουτς Πφάνελστιλ και στην ιδιοκτήτρια του κλαμπ Κάρολιν Κίντλ να κάνουν μια κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τερματοφύλακάς της, Σεντ Λούις Σίτι, Ρόμαν Μπούρκι, ομάδα του MLS που επίσης ενδιαφέρεται για τον Ρόις.