Μαρόκο - Ισπανία: Η έκπληξη της διοργάνωσης κόντρα στη «φούρια ρόχα»
i

Μαρόκο/©Intime

Μαρόκο - Ισπανία: Η έκπληξη της διοργάνωσης κόντρα στη «φούρια ρόχα»

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:31 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 20.08.2024

Για τη νέα υπέρβαση τα «λιοντάρια του Άτλαντα» απέναντι στους έμπειρους γείτονες.

Το Μαρόκο θα αγωνιστεί σήμερα για δεύτερη φορά μετά το 1986 σε νοκ-άουτ παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τότε είχε αποκλειστεί στη φάση των «16» από τη Δυτική Γερμανία (1-0). Τώρα βρίσκει στο δρόμο του την Ισπανία. Η ομάδα της Αφρικής, η τελευταία που παραμένει στο Κατάρ, έδειξε τη δυναμική της στο πρώτο ματς με την Κροατία (0-0). Μετά νίκησε το Βέλγιο (2-0) και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης, την οποία σφράγισε με πανηγυρικό τρόπο στην αναμέτρηση με τον Καναδά (2-1). Τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου κόντρα στα προγνωστικά. 

Ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί δήλωσε χθες: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες, με υψηλές προσδοκίες. Η Ισπανία είναι από τα φαβορί για τον τίτλο. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εάν την αποκλείσουμε, θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Έχουμε τα “όπλα” μας για να κοντράρουμε την Ισπανία, όμως δεν θα τα αποκαλύψω. Δείξαμε τις δυνατότητές μας κόντρα στην Κροατία και το Βέλγιο. Η Ιαπωνία κέρδισε την Ισπανία με 17% κατοχή. Πρέπει να ρωτήσουμε τη FIFA αν υπάρχει κάποιο έπαθλο για την κατοχή, γιατί μετά τους αγώνες όλοι μιλούν γι’ αυτήν». Ο προπονητής του Μαρόκου έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Μπόνο – Χακίμι, Αγκέρντ, Σαΐς, Μαζράουι – Ουνάχι, Άμραμπατ, Σαμπίρι – Ζίγιες, Εν-Νεσιρί, Μπουφάλ

Τα ρεκόρ δεν αρκούν για τη νίκη-πρόκριση

Η Ισπανία είναι το φαβορί στην αναμέτρηση. Ωστόσο τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της μετά την ήττα σοκ από την Ιαπωνία (2-1) στο τρίτο ματς. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 82.3%. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για ομάδα που έχασε σε τελική φάση Μουντιάλ. Επίσης ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με 2.489 ολοκληρωμένες πάσες. Τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, καταρρίπτοντας και το δικό της αντίστοιχο ρεκόρ. Η Ισπανία ξεκίνησε εντυπωσιακά το φετινό Μουντιάλ με το 7-0 κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Στο ευρωπαϊκό ντέρμπι με τη Γερμανία ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1. 

Ο Λουίς Ενρίκε δήλωσε χθες: «Το Μαρόκο από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι μία από τις καλύτερες ομάδες. Είμαστε οι τελευταίοι που θα το υποτιμήσουμε». Όλοι οι παίκτες της εθνικής Ισπανίας είναι διαθέσιμοι για την αναμέτρηση. Ο Μπουσκέτς πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί, αν δεχθεί κάρτα και προκριθεί η ομάδα του, θα χάσει τον προημιτελικό.  

Μοράτα: «Αν το πάρει η Ισπανία, θα πάω το Χρυσό Παπούτσι στον Εμπαπέ με ποδήλατο»
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

13:32 - 05.12.2022

Μοράτα: «Αν το πάρει η Ισπανία, θα πάω το Χρυσό Παπούτσι στον Εμπαπέ με ποδήλατο»

Ο Άλβαρο Μοράτα θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι θα αντάλλαζε το Χρυσό Παπούτσι και θα το πήγαινε στον Κιλιάν Εμπαπέ ο ίδιος με ποδήλατο αν ήταν να κατακτήσει η εθνική Ισπανίας το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Σιμόν – Καρβαχάλ (Αθπιλικουέτα), Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα – Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι – Φ. Τόρες, Μοράτα, Όλμο

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο Μουντιάλ του 2018 στη φάση των ομίλων. Το ματς έληξε 2-2. Οι Μαροκινοί προηγήθηκαν δύο φορές αλλά ο Άσπας ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα.  

Ο αγώνας διεξάγεται (17:00) στο Education City Stadium (45.350), στην πόλη Άλ Ραγιάν. Θα τον διαιτητεύσει ο Φερνάντο Ραπαλίνι (Αργεντινή). Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα θα ακολουθήσει παράταση και να χρειαστεί πέναλτι.