Γιατί η κίτρινη του Στάνκοβιτς έγινε κόκκινη στο Μαρσέιγ - ΑΕΚ (vid)

Τσίτσαν Στάνκοβιτς & Πέτρος Μάνταλος

i

©Intime

Γιατί η κίτρινη του Στάνκοβιτς έγινε κόκκινη στο Μαρσέιγ - ΑΕΚ (vid)

Sportal newsroom 09:37 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 14.08.2024

Τι αναφέρει ο κανονισμός για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ.

Η ΑΕΚ πάλεψε με όλες της, τις δυνάμεις στο «Βελοντρόμ», όμως ένα δικό της τεράστιο λάθος, του Στάνκοβιτς συγκεκριμένα, αλλά και οι αποφάσεις του διαιτητή Στεφάνσκι, την οδήγησαν στην ήττα από τη Μαρσέιγ με 3-1.

Εκεί που η ΑΕΚ είχε ξαναμπεί στο ματς και πίεζε για την ανατροπή, ένα λάθος του Τσίτσαν Στάνκοβιτς έφερε αριθμητικό μειονέκτημα και πέναλτι για τους Μασσαλούς. O Αυστριακός κίπερ της Ένωσης έδωσε την μπάλα στον Βιτίνια και στη συνέχεια τον ανέτρεψε εντός της περιοχής πέναλτι. Ο Στεφάνσκι καταλόγισε αμέσως την παράβαση και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον πορτιέρε των «κιτρινόμαυρων».

Ωστόσο, η κίτρινη στον Στάνκοβιτς έγινε κόκκινη κάρτα, μετά από on field review και από προτροπή του VAR. Σύμφωνα με τον κανονισμό όταν ο αμυνόμενος συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα δεν έχει πρόθεση να παίξει τη μπάλα, μαρκάροντας αντίπαλο που είναι σε προφανή ευκαιρία για γκολ, τότε υπάρχει η διπλή τιμωρία (πέναλτι και κόκκινη).

Πλέον, η Ένωση στρέφει την προσοχή της στο επόμενο παιχνίδι της, το οποίο είναι και πάλι με τους Μασσαλούς, τους οποίους και θα αντιμετωπίσουν στην «OPAP Arena» σε δύο εβδομάδες (9/11). Μετά την ήττα, η ΑΕΚ έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, ενώ η Μπράιτον πέτυχε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη, καθώς επικράτησε του Άγιαξ 2-0 στο Amex Stadium.