Χαμός στη Μασσαλία από οπαδούς της ΑΕΚ (vid)

Οπαδοί ΑΕΚ

i

PrtScr

Χαμός στη Μασσαλία από οπαδούς της ΑΕΚ (vid)

Κώστας Τόπας 14:32 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 14.08.2024

Χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ έχουν ταξιδέψει από την Τρίτη (24/10) στη Μασσαλία προκειμένου να παρευρεθούν στο «Βελοντρόμ» για τον αγώνα της ομάδας τους κόντρα στη Μαρσέιγ.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (26/10, 19:45) την Μαρσέιγ για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League με στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. O γαλλικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα (24/10) πως το παιχνίδι με την Ένωση είναι πλέον sold out, αφού πωλήθηκαν και τα 64.500 διαθέσιμα εισιτήρια του αγώνα. 

Ωστόσο και η ΑΕΚ αναμένεται να έχει τη στήριξη από τους οπαδού της, καθώς πάνω από 4.000 έχουν κλείσει εισιτήριο για την αναμέτρηση με τους Μασσαλούς. Μπορεί οι εξαιρετικές σχέσεις των οπαδών της Ένωσης με μια σημαντική μερίδα των οργανωμένων της Μαρσέιγ, να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για όμορφες εικόνες στην Μασσαλία. 

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος και πως ο κόσμος της Ένωσης δεν θα πρέπει να έχει στο νου του πως είναι φιλοξενούμενος. Η UEFA έτσι κι αλλιώς έχει χαρακτηρίσει το ματς ως high risk και γι αυτό και έχει ορίσει δυο αξιωματούχους για την ασφάλεια. Και η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωσε με οδηγίες για τους χιλιάδες οπαδούς της που θα κάνουν το ταξίδι στην Μασσαλία.

Για την ώρα πάντως, οι φίλοι της ΑΕΚ απολαμβάνουν τη διαμονή τους στους δρόμους της Μασσαλίας, εκεί όπου έχουν σκορπιστεί και φωνάζουν συνθήματα για την ομάδα τους. Χαρακτηριστικό το παρακάτω βίντεο, στο οποίο φαίνεται μερίδα οπαδών των «κιτρινόμαυρων» να βρίσκεται έξω από μπυραρία στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και να δίνουν το ρυθμό, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση του Δικεφάλου με την Μαρσέιγ.

Οπως τονίζουν μάλιστα γαλλικά Μέσα, οι οπαδοί των δύο ομάδων θα κάνουν μαζί πορεία μέχρι το γήπεδο, ενώ θα υπάρχει και κοινό πανό. Ήδη από χθες μέσω social media η Original 21 με ανάρτησή της έδωσε το σύνθημα «αδέλφια για πάντα».