«Ηρθαν για να πολεμήσουν»: Η ανατριχιαστική μαρτυρία του οδηγού λεωφορείου που δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Μαρσέιγ (vids)

«Ηρθαν για να πολεμήσουν»: Η ανατριχιαστική μαρτυρία του οδηγού λεωφορείου που δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Μαρσέιγ (vids)

Κώστας Τόπας 11:26 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 14.08.2024

Σοκάρουν οι μαρτυρίες του οδηγού ενός από τα πούλμαν που δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της Μαρσέιγ, αλλά κι ενός εκ των επιβατών.

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Λυών δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με την επίθεση στον προπονητή της δεύτερης, Φάμπιο Γκρόσο, να οδηγεί τον διαιτητή σε οριστική αναβολή.  Αυτός ήταν ένας αγώνας υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, για πρώτη φορά από το 2015, οι οπαδοί της Λυών εξουσιοδοτήθηκαν να πάνε στο «Βελοντρόμ» για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι με του Μασσαλούς. Αυτό ήταν και η αφορμή για να ξεσπάσουν επεισόδια...

Μια ομάδα περίπου εκατό οπαδών επιτέθηκε στο λεωφορείο της αποστολής των Λιονέ, με αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες αλλά και ο τεχνικός της ομάδας, να τραυματιστούν. Μέσα σε αυτό το χάος, ο Φαϊζάλ βίωσε ένα οδυνηρό βράδυ. Συνηθισμένος να οδηγεί τους οπαδούς της Λυών σε αγώνες σε όλη τη Γαλλία, ο οδηγός του λεωφορείου εξιστόρησε στην Progrès τα γεγονότα.

«Η επίθεση έγινε από άτομα που φορούσαν κουκούλες και κασκόλ της Μαρσέιγ. Φοβήθηκα. Τα πρώτα λεωφορεία χτυπήθηκαν με πέτρες και αυτοσχέδιες ρουκέτες όταν φτάσαμε στο γήπεδο. Το παράθυρό μου από την πλευρά του οδηγού έσπασε. Μπορέσαμε να πάμε στους υπόγειους χώρους στάθμευσης που προορίζονται για οπαδούς. Εκεί, δεν φοβόμασταν πια τίποτα. Οι οπαδοί ανέβηκαν στις εξέδρες. Μέλη της Professional Football League ήρθαν για να τραβήξουν φωτογραφίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οδηγός που μετέφερε την αποστολή στο «Βελοντρόμ».

Από την άλλη, ο Φαρίντ, οπαδός της Λυών, ήταν μέσα σε ένα από τα πούλμαν που μετέφεραν φιλάθλους. «Τα παράθυρα αυτών των λεωφορείων έσκασαν. Το CRS μας είπε να επιταχύνουμε. Δεξιά και αριστερά υπήρχαν οπαδοί. Ένιωθα ανασφάλεια. Ήταν εκεί για να πολεμήσουν. Παρά την αστυνομική προστασία, υπάρχουν ακόμη πέντε λεωφορεία των οποίων τα παράθυρα εξεράγησαν», εξηγεί, ακόμα αναστατωμένος.

🔴Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Sportal Sunday Live εκτάκτως μαζί σας και την Δευτέρα, καθώς η αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κορυφώνεται. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην ΟPAP Arena και ΟΦΗ - Ολυμπιακός στο Γεντί Κουλέ ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Super League, ενώ το τρίτο φετινό μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όλο το ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με τους Κώστα Τσίλη, Μάνο Τσαλγατίδη, Διονύση Βερβελέ, Αχιλλέα Μαυροδόντη και Ηλία Λαλιώτη. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Παύλος Κουστέρης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!