Απίστευτες εικόνες: Η Λυών έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από το πούλμαν το βίντεο της επίθεσης των οπαδών της Μαρσέιγ (vid)

Απίστευτες εικόνες: Η Λυών έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από το πούλμαν το βίντεο της επίθεσης των οπαδών της Μαρσέιγ (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 22:49 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 14.08.2024

Η Λυών έδωσε στη δημοσιότητα την επίθεση των οπαδών της Μαρσέιγ στο πούλμαν, που είχε αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του προπονητή Φάμπιο Γκρόσο και την αναβολή του αγώνα.

Τρομερές εικόνες. Η Λυών αποκάλυψε σήμερα την επίθεση με πέτρες στο λεωφορείο της αποστολής, κατά την άφιξή της στο Βελοντρόμ, για το ντέρμπι της δέκατης αγωνιστικής της Ligue 1.

Στην κάμερα που είναι προσαρτημένη στο μπροστινό μέρος του πούλμαν καταγράφηκε η επίθεση, όπου οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν πέτρες.

Μετά τα επεισόδια οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να ρίξουν φως στα γεγονότα και ειδικότερα στον λιθοβολισμό στο πούλμαν. Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από τη Λυών, ενδεχομένως μπορούν να συμβάλουν στην έρευνα με τη μετάδοση ενός βίντεο που καταγράφηκε στην κάμερα στο μπροστινό μέρος του πούλμαν, όπου ήταν επικεφαλής ο τεχνικός Φάμπιο Γκρόσο.

Στο βίντεο φαίνονται τα τραγικά λάθη της αστυνομίας που άφησαν το πούλμαν να περάσει μέσα από τους οπαδούς της Μαρσέιγ. Υπήρχαν οπαδοί και στις δύο πλευρές του δρόμου κατά μήκος της διαδρομής.

Ο οδηγός αναγκασμένος να φρενάρει σε ορισμένα σημεία, έγινε στόχος πολλές φορές. Σύμφωνα με τη Λυών, τουλάχιστον 15 αντικείμενα κάθε είδους χτύπησαν το λεωφορείο κατά την άφιξή του στο Βελοντρόμ.

Εκτός από τις σημαντικές υλικές ζημιές (δύο τζάμια ήταν εντελώς σπασμένα) τραυματίστηκε εκτός από τον Γκρόσο και ο συνεργάτης του Ραφαέλε Λόνγκο. Ο Γκρόσο χρειάστηκε δώδεκα ράμματα, ενώ όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, ο Ιταλός τεχνικός έλαβε γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία θα χρειαστεί ιατρική παρακολούθηση για έναν μήνα και δεν θα μπορεί ν’ ασκεί τα καθήκοντά του.

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της «Equipe» για την επίθεση στον προπονητή της Λυών: «Αηδία και ντροπή» (vid)
LIGUE 1

13:49 - 30.10.2023

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της «Equipe» για την επίθεση στον προπονητή της Λυών: «Αηδία και ντροπή» (vid)

Η γαλλική εφημερίδα χρησιμοποίησε στο πρωτοσέλιδό της, την εικόνα του Φάμπιο Γκρόσο με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα, αφού χτυπήθηκε από ένα μπουκάλι που εκτόξευσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, στο λεωφορείο της αποστολής της Λυών.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Λυών:

Sportal Monday Live: Άτλας στο ΣΕΦ ο Μήτογλου, νίκη - δήλωση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!