Ο Ανιγκό κέρδισε τη «δικαστική μάχη» με τη Μαρσέιγ και αναγκάζει τους Μασσαλούς να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό!

Ζοσέ Ανιγκό

i

©intime

Ο Ανιγκό κέρδισε τη «δικαστική μάχη» με τη Μαρσέιγ και αναγκάζει τους Μασσαλούς να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό!

Κωνσταντίνος Ζήκος • 11:20 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 14.08.2024

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής και προπονητής του Ολυμπιακού, Ζοζέ Ανιγκό, κέρδισε τη δικαστική μάχη που βρισκόταν σε εξέλιξη απέναντι στη Μαρσέιγ και αναγκάζει έτσι τη γαλλική ομάδα να πληρώσει σε εκείνον ένα πολύ υψηλό ποσό.

Επτά χρόνια μετά την απόλυσή του, ο Ζοζέ Ανιγκό κέρδισε τη δικαστική μάχη απέναντι στη Μαρσέιγ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ιnformé», το Εφετείο της «Aix-en-Provence» διέταξε τον σύλλογο της Μασσαλίας να πληρώσει 3,2 εκατομμύρια ευρώ στον πρώην αθλητικό διευθυντή του για τον τρόπο που τον απομάκρυνε από τη θέση του το 2016. 

Ο Ανιγκό απολύθηκε από τη Μαρσέιγ το 2016 για σοβαρό παράπτωμα, μετά την κατηγορία για συνέργεια και απόκρυψη κατάχρησης εταιρικών περιουσιακών στοιχείων από οργανωμένη συμμορία. Εν τέλει, αφέθηκε ελεύθερος και μήνυσε τον πρώην εργοδότη του στο βιομηχανικό δικαστήριο για άδικη καταγγελία

Μετά από μια πρωτόδικη απόφαση η οποία κρίθηκε υπέρ του, τον Απρίλιο του 2019 και αμφισβητήθηκε από τη Μαρσέιγ που είχε αποφασίσει να ασκήσει έφεση, το Εφετείο Aix-en-Provence αποφάσισε και πάλι υπέρ του. Έτσι, αναγκάζει την ομάδα της Μασσαλίας να αποκτήσει έναν ακόμη «μπελά» τη φετινή σεζόν, αφού τα θέματα που έχουν προκύψει ήδη εντός της ομάδας είναι πάρα πολλά. 

Θέματα που οδήγησαν στη παραίτηση του Μαρθελίνο από τον πάγκο της ομάδας, λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «Μασσαλών», αλλά και την σκέψη του προέδρου του συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια, να αποχωρήσει και εκείνος. Εν τέλει όμως, ο Ισπανός, φαίνεται πως δεν υποκύπτει στα απειλητικά μηνύματα των οπαδών και θα συνεχίσει από το πόστο του προέδρου.

Η Μαρσέιγ την ίδια ώρα που υπάρχουν τα έντονα εξωαγωνιστικά προβλήματα, έδωσε και το παιχνίδι της πρεμιέρας για τους ομίλους του UEFA Europa League, εκεί όπου φιλοξενήθηκε από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και αποχώρησε με τον βαθμό της ισοπαλίας, μετά το εντυπωσιακό 3-3.