Το απόλυτο κοντράστ: Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ μιλούσε πικραμένος και δίπλα του Χουάνκαρ και Ιωαννίδης... έπαιζαν
i

©intime

Το απόλυτο κοντράστ: Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ μιλούσε πικραμένος και δίπλα του Χουάνκαρ και Ιωαννίδης... έπαιζαν

Βασίλης Μοιρώτσος 20:13 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 14.08.2024

Το σοκ του προέδρου της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρια, το αμήχανο χαμόγελό του ενώπιον των γαλλικών media και το πείραγμα του Χουάνκαρ στον Ιωαννίδη μερικά μέτρα πιο δίπλα.

Για τον πρόεδρο της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρια, η χθεσινή βραδιά δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε. Μια νύχτα που για εκείνον και την ομάδα του είχε ξεκινήσει ιδανικά, εξελίχθηκε σε... εφιάλτη. Το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου έμοιαζε να μην μπορεί να αλλάξει, αλλά ο Παναθηναϊκός διαφοροποίησε όλα τα δεδομένα, πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και έστειλε στο καναβάτσο τη Μαρσέιγ.

Ο Λονγκόρια είχε τάξει πριμ στους παίκτες του για πρόκριση στα Play Offs του Champions League, όπως είχαν αναφέρει οι Γάλλοι ρεπόρτερ. Θέλοντας να τους δώσει έξτρα κίνητρο για το πολύ μεγάλο παιχνίδι που είχαν μπροστά τους. Ένα πριμ που δε θα δοθεί ποτέ, αφού η Μαρσέιγ έμεινε εκτός... σεντονιού. Και όλοι μετά το παιχνίδι αναζητούσαν τον Λονγκόρια προκειμένου να του πάρουν δύο κουβέντες.

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως στη δική μας χώρα μετά από άσχημες βραδιές, ο πρόεδρος της Μαρσέιγ λίγο μετά τη 1 (ώρα Γαλλίας) τη νύχτα εμφανίστηκε στη μεικτή ζώνη εκεί που τον περίμεναν δεκάδες Γάλλοι δημοσιογράφοι. Αλλά το βλέμμα του και το ύφος του πρόδιδε το... σοκ που είχε ζήσει λίγο νωρίτερα από τον Παναθηναϊκό.

Με ένα χαμόγελο μάλλον αμήχανο, το οποίο πρόδιδε την πίκρα του, ο Λονγκόρια έμεινε υπομονετικά απέναντι στους Γάλλους δημοσιογράφους που τον «βομβάρδιζαν» με ερωτήσεις. Για το τι έφταιξε, τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, πως η Μαρσέιγ θα καλύψει το τεράστιο «άνοιγμα» που έχει κάνει στις μεταγραφές μετά την αποτυχία της να περάσει στους ομίλους του Champions League (έχει δώσει ήδη 70 εκατομμύρια και είχε σκοπό να δώσει κι άλλα).

Το χαμόγελό του πρόδιδε την πίκρα του, αλλά και το σοκ που είχε υποστεί από έναν αποκλεισμό ιδιαίτερα πικρό και κυρίως με τον τρόπο που ήρθε για τους Μασσαλούς. Είναι αλήθεια πως πριν το ματς οι Γάλλοι εξέφραζαν σιγουριά για το αποτέλεσμα και την πρόκριση, μια σιγουριά που έγινε ακόμα πιο έντονη στο ημίχρονο έχοντας το υπέρ τους 2-0 από τα γκολ του Ομπαμεγιάνγκ.

Στις 19:00 στην Αθήνα οι θριαμβευτές της Μασσαλίας
CHAMPIONS LEAGUE

10:04 - 16.08.2023

Στις 19:00 στην Αθήνα οι θριαμβευτές της Μασσαλίας

Το απόγευμα της Τετάρτης (16/8) η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αφιχθεί στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο στο «Βελοντρόμ». Στο «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται να βρεθούν φίλαθλοι των «πράσινων» προκειμένου να αποθεώσουν τους θριαμβευτές της Μασσαλίας.

Ο Λονγκόρια έμεινε για περίπου δέκα λεπτά στη μεικτή ζώνη μιλώντας στους Γάλλους συναδέλφους και αρνήθηκε ευγενικά να μιλήσει στους Έλληνες αφού είχε κάτσει ήδη αρκετή ώρα. Τη στγμή που εκείνος μιλούσε, παίκτες του Παναθηναϊκού περνούσαν από δίπλα του για να πάνε προς το πούλμαν, σαφώς πιο ευδιάθετοι σε σχέση με τον πρόεδρο της Μαρσέιγ. Μάλιστα όταν πέρασε ο Χουάνκαρ, έκανε δηλώσεις και ο Ιωαννίδης με τον Ισπανό να σταματά και να τον πειράζει, βάζοντας του το χέρι στο πρόσωπο.

Ο Ιωαννίδης γέλασε και του είπε «τι κάνεις μωρέ», με τον πρόεδρο της Μαρσέιγ να ακούει τη... φασαρία και να γυρίζει το βλέμμα του προς τα εκεί, μάλλον με... απογοήτευση. Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων.