Η Μαρσέιγ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA για τη διαιτησία στα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ

i

©intime

Η Μαρσέιγ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA για τη διαιτησία στα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό

Κωνσταντίνος Ζήκος • 21:31 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 14.08.2024

Σε έξαλλη κατάσταση φαίνεται πως βρίσκονται στο «στρατόπεδο» της Μαρσέιγ μετά τον αποκλεισμό τους από τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Champions League, με τους Γάλλους να στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA, που αφορά και τα δύο παιχνίδια με τους «πράσινους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού, RMC, η Μαρσέιγ έστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFΑ, εκφράζοντας μέσω αυτής τα παράπονα τους για τη διαιτησία στις δύο αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό

Πιο συγκεκριμένα, οι Μασσαλοί, εκφράζουν κυρίως παράπονα για την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Κοντογκμπιά στο πρώτο παιχνίδι της Λεωφόρου και αργότερα οδήγησε στην αποβολή του. Έχουν παράπονα και για τη ρεβάνς, κυρίως για τις αποφάσεις του VAR, οι οποίες θεωρούν, ήταν στην πλειοψηφία κατά της ομάδας τους.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια ιστορική πρόκριση στο «Βελοντρόμ», αφού κατάφερε να δείξει χαρακτήρα την κατάλληλη στιγμή. Το πρώτο ημίχρονο τον βρήκε να έχει χάσει το προβάδισμα που είχε αποκτήσει με κόπο στην Αθήνα, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει. Η ψυχραιμία που έδειξε ο Ιωαννίδης, μειώνοντας στο 90'+9 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ήταν το μήνυμα που προειδέαζε τον κόσμο του, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί. 

Σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο και τα λογια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους παίκτες του, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, αφού η εικόνα που παρουσίασαν ήταν τελείως διαφορετική, από εκείνη του πρώτου μέρους.

Τα λόγια του Γιοβάνοβιτς στους παίκτες του στο ημίχρονο

«Ό,τι έγινε μέχρι τώρα, έγινε, ξεχάστε το. Βγείτε έξω και παίξτε σαν να βρισκόμαστε στην αρχή και θα τα καταφέρουμε». Είστε οι ίδιοι που περάσατε τη Ντνίπρο, που δεν κινδυνέψατε από τη Μαρσέιγ στο πρώτο ματς. Έχετε δείξει τι μπορείτε να κάνετε, θέλω να ηρεμήσουμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μπορούμε να περάσουμε».