Η ατάκα του Λαμέλα για τον τσακωμό με τον Μαρσιάλ και η συνύπαρξη τους στην ΑΕΚ

Έρικ Λαμέλα - Άντονι Μαρσιάλ

Η ατάκα του Λαμέλα για τον τσακωμό με τον Μαρσιάλ και η συνύπαρξη τους στην ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 09:05 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 18.09.2024

Έρικ Λαμέλα και Άντονι Μαρσιάλ θα αγωνίζονται ξανά στην ίδια ομάδα, μετά το μεταγραφικό «μπαμ» που έκανε η ΑΕΚ με την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού.

Η ΑΕΚ το πάλεψε πολύ, το πίεσε πολύ και τελικά το πέτυχε να κλείσει ίσως την μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Η Ένωση τα βρήκε σ' όλα με τον πρώην επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι Μαρσιάλ και έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Οι ετήσιες απολαβές του Γάλλου επιθετικού, μαζί με τα μπόνους, θα ξεπεράσουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ και θα φτάσουν στα 3,5. Κάτι που προφανώς κάνει τον Μαρσιάλ, τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ΑΕΚ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως σε βάθος τριετίας, το κόστος θα φτάσει περίπου στα 10,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί με τον Έρικ Λαμέλα, ο Άντονι Μαρσιάλ θα είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων» για τη νέα σεζόν. Οι δύο αστέρες του ποδοσφαίρου γνωρίζονται πολύ καλά, όταν ο Αργεντινός αγωνιζόταν με τα χρώματα της Τότεναμ και ο Γάλλος με αυτά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League.

Το 2020 στο «Ολντ Τράφορντ», ο Μαρσιάλ ως παίκτης της Γιουνάιτεντ, είχε μια αψιμαχία με τον Λαμέλα σε μια στατική φάση. Κατέληξε σε κτύπημα του Γάλλου φορ στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό αλλά και αποβολή του παίκτη της Μάντσεστερ. Δύο χρόνια αργότερα ο Μαρσιάλ πήγε δανεικός στη Σεβίλλη του Λαμέλα, και ο Αργεντινός είχε μιλήσει για το περιστατικό.

 «Γνωριστήκαμε σωστά. Το πρώτο πράγμα που είπα στον Άντονι όταν έφτασε ήταν ότι ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο μένει στο γήπεδο. Ήταν καλός τύπος, γέλασε με αυτό και τα πήγαμε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαμέλα.

Για το αν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ θα ξεχνούσαν τόσο γρήγορα το περιστατικό, ο Αργεντινός πρόσθεσε: «Είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Έπαιξα για οκτώ χρόνια σε άλλη ομάδα και πάντα ήθελα να νικήσω τη Γιουνάιτεντ με κάθε τρόπο. Είναι φυσιολογικό να μην με συμπαθούν».